Priče

Zavičajna crtica

Zavičajna crtica

Priča Miroslava Kosovića osvojila je prvu nagradu na natječaju za najbolju kratku priču 2012. godine portala Najbolje knjige i Centra za kreativno pisanje ... opširnije »

Zrnce prašine

Zrnce prašine

Potreban mi je prijatelj i podrška. Bliskost i ljubav. Šapat, a ne tišina. Da ti pričam moj život. Da napišem po redu. Od detinjstva. Mnogo sam toga zaboravila. Nešto namerno, a nešto i slučajno ... opširnije »

Brat Barnabas

Brat Barnabas

Pijuckao je malim, kratkim gutljajima kako bi tekućina potrajala duže i kako bi se imao čime zanimati barem još petnaestak minuta koje si je odredio kao krajnji rok nakon kojeg će se ispričati prisutnima i napokon poći na spavanje. Pivo je, s obzirom na sparnih četrdesetak stupnjeva koji su ljigavim činili sve čega bi se dotakli, bilo zadivljujuće hladno ... opširnije »

Crveno na semaforu

Crveno na semaforu

Kad se upalilo zeleno svjetlo na semaforu, žena je krenula prijeći cestu. Hodala je polako i otmjeno, sitnim koracima, određenim uskom suknjom. Gužva oko nje se komešala, telefonirala i pušila, kao na snimci ubrzanog filma. Činilo se da je ona jedina bez nekog posla. Ona samo voli šetati podnevnom gužvom ... opširnije »

Anatomija otuđenog pogleda

Anatomija otuđenog pogleda

Dok joj je vjetar štipao obraze, stišćući oči pokušala je onemogućiti zaigranim snježnim pahuljama da se svojom hladnoćom i vlagom uvuku u dubinu njenih očiju, a što je njezino lice zalilo izgledom namrštenosti. On je prilazio ... opširnije »

Ponekad

Ponekad

Ponekad se okreneš i svjetlo padne točno onako kako treba, i uhvatim kako ti kosa pada niz leđa i u času raširi lepezu sjena na tvojoj koži i poželim tad, stvarno poželim, uzeti olovku ili kist i iscrtati tu kartu na tvojim leđima, ispisati je, zadržati taj trenutak čak i kad ustaneš, i kad pokrivač spuzne niz tvoje bijele bokove i kad skočiš onako na prste kao kad djeca preskaču lokve, znaš onako, na prstima poskakujući ... opširnije »

Novo u katalogu