Priče

Snovi koje snivam za tebe

Snovi koje snivam za tebe

Sjećate se Nine i njezinog prvog pisma Bogu? Točnije, Delije Reilly Makenzie Albert, rođene 19. ožujka 1982. godine, koju su roditelji htjeli nazvati Harrietta, ali je baka to spriječila? E pa, Delia je napisala i drugo pismo Bogu... ... opširnije »

Neznana žena

Neznana žena

I sam pogled na onaj njen cvjetni kitnjasti balkon poigravao je njegovu utrobu. “Pa dobro, zašto se i to cvijeće zalijeva samo jednom na dan i to pred mrak!”, pomislio bi svaki dan kada bi već negdje od podne gledao u njega i čekao kad će se pojaviti ona ... opširnije »

Povratak kući

Povratak kući

Dragi Bože! Znam da me već dobro znaš, ali mislim da ja Tebe nisam dovoljno upoznala. Puno sam puta pokušavala razgovarati s Tobom, ali uvijek mi se činilo da vodim monolog. Kažu da ne slušam dovoljno dobro. Meni je to smiješno, jer sve što uvijek radim je to da slušam ... opširnije »

Ipak se miče

Ipak se miče

I u polusvijesnom ležećem stanju imala sam osjećaj da mi izmiče tlo. Aftershock onog najjačeg potresa drmao mi je tijelo i misli. Aktivirao vuklane za koje sam mislila da su se odavno ugasili. Tsunami tuge pustošio je obale znanog mi života mijenjajući njihove obrise ... opširnije »

Hladna kava i instant filozofija

Hladna kava i instant filozofija

Prvo ide poricanje, pa tuga, pa bijes, pa rezignacija i na kraju prihvaćanje. Ona je negdje na rubu tuge i bijesa, s elementima rezignacije i na pola puta prema prihvaćanju. Ne želi pričati o tome ... opširnije »

New York, New York

New York, New York

Sretan ti rođendan, manično depresivna Liza Minelli! Hvala, nasmijala se. Manično depresivna se zove Irena. Njen dida i moj dida su bili braća, a em de uz njeno ime i prezime stoji od srednje škole. Lizom Minelli ju je zvao moj tata jer je imala njezine oči, smijala se jednako toplo. Jedino, još uvijek pjeva bolje od nje. Glumica je loša, jednako ... opširnije »

Novo u katalogu