VIRTUALNI INTERLIBER 2020. Deset knjiga za utjehu i inspiraciju

Vremena su teška. A kad je teško, posebno je izazovno u srcu održati radost, prihvatiti strah, patnju i očaj, pronaći snagu. Ovaj popis sastavljen je od knjiga koje sam čitala u trenucima kad meni nije bilo lako, tek je jedna na popisu nova i nepročitana. Svrha ovog popisa je da posluži kao inspiracija; nekome će, nadam se, neka knjiga donijeti i utjehu, ili mu pomoći da sebe malo bolje razumije ... opširnije »

VIRTUALNI INTERLIBER 2020. Deset najboljih knjiga domaćih autora

Studeni je, tradicionalno, omiljeni mjesec knjigoljubaca u Hrvatskoj - u ovo se vrijeme obično održava sajam knjiga Interliber na kojem se kupe zaliha knjiga za cijelu godinu. Zbog pandemije se sajam ove godine neće održati, no svi hrvatski izdavači na svojim su web stranicama ponudili uobičajene sajamske popuste: nešto niže na nove knjige, ali odlične na starija izdanja. Sa željom da pomognemo hrvatskim nakladnicima - da očuvamo dobru naviku kupovanja i čitanja knjiga - danas počinjemo objavljivati naše preporuke za kupnju ... opširnije »

Obilje

Obilje

Vremena nisu laka. Više nego ikad potrebno je samog sebe podsjećati na radost, ljepotu, zajedništvo: svega je toga bilo i opet će biti; svega toga ima. Redateljica i spisateljica Hana Veček u svojem intimističkom eseju piše o odlascima na plac, bilježi ih u jednoj godini: od ljeta, preko jeseni i zime, do proljeća. U tim posjetima sve oko nje - i sve u njoj! - klija, raste, buja, cvjeta, miriše, zeleni se, plavi, žuti i crveni. Neka obilja! ... opširnije »

Intima okrutnosti

Intima okrutnosti

Trilogija "Oris" britanske spisateljice Rachel Cusk - koju čine romani "Oris", "Tranzit" i "Lovorike" - osvojila je čitatelje diljem svijeta. U njemu nema jasne pripovjedačice, odnosno - ima je, ali je ona promatračica. U pitanju je "poništena perspektiva", izbrisana, uništena, nepostojeća. Upravo zahvaljujući takvom pristupu pripovijedanju Rachel Cusk je zaradila laskave kritike: kritičari New York Timesa uvrstili su "Oris" među petnaest najznačajnijih knjiga iz pera žena koje oblikuju način na koji čitamo i pišemo u 21. stoljeću ... opširnije »

Novo u katalogu