VIRTUALNI INTERLIBER 2020. Petnaest najboljih publicističkih knjiga

Je li napredak nestao i, ako nije, što će biti njegov glavni pokretač u budućnosti? Kako se nositi s tjeskobom koju je izazvala pandemija i što nas čeka poslije? Je li drugačiji svijet moguć, jesu li ljudi po prirodi dobri ili zli, i što bi na sve ovo rekao stoik Epiktet? To su tek neke od tema kojima se bave novi publicistički naslovi. Izabrali smo ih petnaest iz bogate ponude hrvatskih nakladnika i jednog bosanskohercegovačkog ... opširnije »

VIRTUALNI INTERLIBER 2020. Deset najboljih knjiga stranih autora

U današnjem nastavku Virtualnog Interlibera donosimo vam preporuke za kupnju prijevodnih beletrističkih naslova. Na našem popisu mnogo je noviteta i - što nas posebno raduje - čak šest iznimnih ženskih spisateljskih glasova. Sve knjige se mogu kupiti online, na stranicama izdavača, a dobar dio naslova je na popustu i u knjižarama. Knjige su poredane nasumičnim redom, redoslijed nije odraz kvalitete ili važnosti djela ... opširnije »

VIRTUALNI INTERLIBER 2020. Deset knjiga za utjehu i inspiraciju

Vremena su teška. A kad je teško, posebno je izazovno u srcu održati radost, prihvatiti strah, patnju i očaj, pronaći snagu. Ovaj popis sastavljen je od knjiga koje sam čitala u trenucima kad meni nije bilo lako, tek je jedna na popisu nova i nepročitana. Svrha ovog popisa je da posluži kao inspiracija; nekome će, nadam se, neka knjiga donijeti i utjehu, ili mu pomoći da sebe malo bolje razumije ... opširnije »

VIRTUALNI INTERLIBER 2020. Deset najboljih knjiga domaćih autora

Studeni je, tradicionalno, omiljeni mjesec knjigoljubaca u Hrvatskoj - u ovo se vrijeme obično održava sajam knjiga Interliber na kojem se kupe zaliha knjiga za cijelu godinu. Zbog pandemije se sajam ove godine neće održati, no svi hrvatski izdavači na svojim su web stranicama ponudili uobičajene sajamske popuste: nešto niže na nove knjige, ali odlične na starija izdanja. Sa željom da pomognemo hrvatskim nakladnicima - da očuvamo dobru naviku kupovanja i čitanja knjiga - danas počinjemo objavljivati naše preporuke za kupnju ... opširnije »

Obilje

Obilje

Vremena nisu laka. Više nego ikad potrebno je samog sebe podsjećati na radost, ljepotu, zajedništvo: svega je toga bilo i opet će biti; svega toga ima. Redateljica i spisateljica Hana Veček u svojem intimističkom eseju piše o odlascima na plac, bilježi ih u jednoj godini: od ljeta, preko jeseni i zime, do proljeća. U tim posjetima sve oko nje - i sve u njoj! - klija, raste, buja, cvjeta, miriše, zeleni se, plavi, žuti i crveni. Neka obilja! ... opširnije »

Novo u katalogu