Bruno Šimleša 19. travnja slavi 15 godina spisateljske karijere

Najčitaniji domaći autor iz popularne psihologije Bruno Šimleša obilježit će 19. travnja petnaest godina spisateljske karijere. Šimleša je dosad napisao osam knjiga koje su prodane u više od 60.000 primjeraka, a već je godinama jedan od deset najposuđivanijih suvremenih domaćih autora u hrvatskim knjižnicama.

 

U organizaciji Naklade Ljevak proslava će se održati u utorak, 19. travnja, s početkom u 19 sati, u knjižnici Bogdana Ogrizovića. Ulaz je slobodan, a autorove knjige moći će se kupiti uz popust.

 

Prije petnaest godina Bruno Šimleša u vlastitoj je nakladi objavio prvu knjigu. Uslijedile su knjige “Hvala ti, ljubavi“ (2003.), “Savršenstvo Kreacije“ (VBZ, 2007.) i zbirka poezije “Osluškujući podne“ (VBZ, 2007.), te bestseleri “Škola života“ (VBZ, 2009.), “Ljubavologija“ (Naklada Ljevak, 2011.), “U rukavicama mi je ionako prevruće“ (Naklada Ljevak, 2012.) i “Umjetnost života“ (Naklada Ljevak, 2015.).

Potaknut velikim interesom čitatelja za ideje iz svojih knjiga, Šimleša je održao i tri ciklusa javnih predavanja. Godine 2011. i 2012. godine održao je deset predavanja inspiriranih njegovim bestselerom “Ljubavologija“ na kojima je sudjelovalo više od 5000 posjetitelja, a 2013. godine zajedno s psihoterapeutom Zoranom Milivojevićem održao je četiri razgovora pod nazivom “O ljubavi iz drugog kuta“ koja su zabilježila 1000 posjetitelja. Godine 2015. održao je pak četiri predavanja inspirirana svojom knjigom “Umjetnost života“, a njegov je honorar od javnih predavanje uvijek išao u humanitarne svrhe.

 

Njegove knjige ne pate od klasičnih boljki literature samopomoći pa tako ne pojednostavljuje stvarnost i ne nudi nikakva tri revolucionarna koraka za instant prosvjetljenje. Radi se o praktičnim i u praksi provjerenim alatima koji nam pomažu da imamo zdrav odnos prema sebi i drugima.

 

“Oduvijek me frustriralo što se u mnogim knjigama navodi da bismo trebali voljeti sebe, ali ne piše kako razviti takvu ljubav. Zdravu ljubav prema sebi ne odlikuje narcisoidnost, prepotentnost i egoizam. Zdravu ljubav prema sebi odlikuje poštivanje sebe, cijenjenje svojih vrlina i kvaliteta, što nam onda daje snagu, strpljenje i mudrost za nadrastanje mana“, kaže Bruno Šimleša.

Osim u Hrvatskoj, njegove su knjige objavljene, a u međuvremenu i rasprodane i u susjednim zemljama - Sloveniji (“Škola života“, “Ljubavologija“), Srbiji (“Ljubavologija“) i Makedoniji (“Škola života“, “Ljubavologija“).

Bruno Šimleša rođen je 1979. godine. Diplomirao je sociologiju 2002. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Dvije godine vodio je emisiju “Svaki dan, dobar dan“ na Hrvatskoj televiziji, a trenutno je redoviti tjedni gost emisije “Život je lijep“ na Hrvatskoj televiziji i radijski voditelj na Gold FM-u. (N. K.) 

Facebook komentari

Novo u katalogu