Austrijska književna zvijezda Bettina Balàka gostuje 15. travnja u Zagrebu

Avantura naizgled savršenog para, Judit Kalman i mladog i uspješnog pisca Markusa Bachgrabena, počinje na jednoj njegovoj promociji nakon koje Judit zaključi da su njih dvoje stvoreni jedno za drugo. Naučena dobiti sve što poželi, Judit ne odustaje od muškarca svojih snova ni kad on otputuje na šestotjedni rezidencijalni boravak za pisce u Veneciju, već kreće za njim. Međutim, Venecija, ta opjevana prijestolnica romansi, postaje kulisom Juditinog opsesivnog ludovanja, ishod kojega će biti potpuno neočekivan…

Tako počinje duhovit i inteligentan roman “Kasiopeja“ austrijske književnice Bettine Balàke koji je osvojio cijeli niz nagrada - prvo mjesto na listi najboljih naslova austrijske radiotelevizije, književnu nagradu grada Beča te književnu nagradu Saveznog ministarstva obrazovanja, umjetnosti i kulture. U Hrvatskoj ga je objavila izdavačka kuća Hena com koja je autoricu pozvala i na kratko gostovanje.

 

Čitatelji će austrijsku književnu zvijezdu imati prilike upoznati u petak, 15. travnja, u zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizovića, s početkom u 19.30 sati. Njezin roman “Kasiopeja“ predstavit će, osim autorice, promotorica Patricija Vodopija, prevoditeljica Bojana Bajić i urednica Nermina Husković.

 

Bettina Balàka rođena je u Salzburgu 1966. Danas živi u Beču kao slobodna spisateljica, pjesnikinja i autorica kazališnih i radio drama. Za svoj rad primila je brojna priznanja i nagrade uključujući nagradu “Theodor Körne” (2004.) i Salzburšku nagradu za poeziju (2006.). Ured saveznog kancelara dodijelio joj je premiju za zbirku pjesama “Im Packeis“ (2001.) te za roman “Eisflüstern“ (2006.), za koji je nagrađena i književnom nagradom “Friedrich-Schiedel” (2008.). Osim toga, objavila je zbirku poezije “Schaumschluchten“ (2009.), zbirku kratkih priča “Auf offenem Meer“ (2010.) te roman “Unter Menschen“ (2014.). (N. K.)


Recenziju romana “Kasiopeja“ možete pročitati ovdje:
www.najboljeknjige.com/content/knjiga.aspx


 

Facebook komentari

Novo u katalogu