Današnji gosti Festivala svjetske književnosti Laurence Plazenet i Dragan Velikić

U 21 sat Ugo Volli, najveći poznavatelj djela i opusa Umberta Eca, održat će predavanje o velikom piscu i intelektualcu koji je preminuo početkom godine. Volli je profesor semiotike na Sveučilištu u Torinu

Big 1042 3282

Posjetiteljima Festivala svjetske književnosti danas će se predstaviti francuska književnica Laurence Plazenet (1968) koja je studirala na prestižnoj École Normal Supérieure i na Princetonu te doktorirala na Sorboni. Autorica predaje francusku književnost na Sorboni, a na hrvatski joj je preveden roman "Jedino ljubav" u izdanju Naklade Ljevak, za koji je dobila Nagradu Europske unije za književnost. S autoricom će na tribini Pisac i njegov čitatelj sudjelovati njezina prevoditeljica Ita Kovač, a razgovor će u 18 sati u maloj dvorani kina Europa moderirati Maja Peterlić.

 

 

U 11.30 sati redovita profesorica na Odsjeku za talijanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu Smiljka Malinar i jedna od najvažnijih talijanskih urednica danas Benedetta Centovalli razgovarat će o promjenama, prijetnjama i prilikama u talijanskom izdavaštvu danas. U 19.30 sati održat će se pak okrugli stol pod nazivom "Muze i topovi: ratne teme u književnosti" na kojem sudjeluju Ivica Đikić, Stefan Hertmans i Josip Mlakić, a moderira ga Hrvoje Klasić.

 

U 18 sati u velikoj dvorani kina Europa posjetitelji će moći pogledati film "Jež" snimljen prema romanu "Otmjenost ježa" francuske spisateljice Muriel Barbery.

 

Današnji program završava predavanjem o Umbertu Ecu koje će u 21 sat u maloj dvorani kina Europa održati Ugo Volli, najveći poznavatelj djela i opusa Umberta Eca. Volli je profesor semiotike na Sveučilištu u Torinu i koordinator Centra za istraživanje komunikacije, autor je više od 200 znanstvenih tekstova i 15 knjiga. (N. K.)
 

Ulaz na sva događanja je besplatan, a detaljnije o programu Festivala svjetske književnosti možete doznati na www.fsk.hr



UTORAK, 6. 9. 2016.

ZAGREB

• 11.30 Promjene, prijetnje i priike u talijanskom izdavaštvu danas (dvorana Müller kina Europa)
• 18.00 Pisac i njegov čitatelj: Laurence Plazenet i Ita Kovač (dvorana Müller kina Europa)
• 18.00 Filmska večer: Jež (velika dvorana kina Europa)
• 19.30 Muze i topovi: ratne teme u književnosti (dvorana Müller kina Europa)
• 21.00 tribina Razotkrivanje: Dragan Velikić (velika dvorana kina Europa)
• 21.00 Predavanje o Umbertu Ecu (dvorana Müller kina Europa)


SPLIT
(cijeli program se odvija u Gradskoj knjižnici Marka Marulića)

• 20.00 Renato Baretić: susret srednjoškolaca s piscem lekire (Osmi povjerenik)

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više