Ruskinja Marina Stepnova predstavlja roman koji je ušao u uži izbor za Ruskog Bookera

Danas će u sklopu Festivala svjetske književnosti biti prikazan film "Titove naočale" snimljen prema istoimenoj knjizi Adriane Altaras, a projekcija počinje u 18 sati

Big 1048 3287

Francuska spisateljica Muriel Barbery i danas će se predstaviti hrvatskoj publici, i to u Medijateci Francuskoj instituta, gdje će gostovati u sklopu programa Pisac u izlogu. S njom će o njezinu romanu "Otmjenost ježa" razgovarati Ursula Burger, ali jednako tako vidjeti koje knjige ona čita te se upustiti u svijet hologramskog čitanja kabine L.I.R.

U 18 sati slijedi program Dvostruki portret, a sudjeluju Marina Stepnova i Ludwig Bauer. Stepnova (1971) odrasla je u Moskvi, gdje je diplomirala na Književnom institut Maksim Gorki te doktorirala na Institutu za svjetsku književnost. Nakon što je godinama pisala kratke priče, 2005. godine objavila je roman "Kirurg", koji je dočekan oduševljenim pohvalama kritike i publike. Za roman "Lazarove žene", objavljen 2012. godine dodijeljena joj je najprestižnija ruska književna nagrada – Velika knjiga – a ušla je i u uži izbor za uglednu nagradu Ruski Booker i na nagradu Nacionalni bestseler.

Danas će u sklopu Festivala svjetske književnosti biti prikazan film "Titove naočale" snimljen prema istoimenoj knjizi Adriane Altaras, a projekcija počinje u 18 sati.

U 19.30 sati i 21 sat slijede tribine Razotkrivanje: na prvoj će Iva Karabaić razgovarati s mađarskim piscem Péterom Gárdosom, a na drugoj Seid Serdarević s Goranom Vojnovićem.

Današnji program završava Malim noćnim strip-tizom u kojem gostuju Igor Kordej, Darko Macan i Marko Šunjić, a razgovor će moderirati Vladimir Šagadin. (N. K.)


Ulaz na sva događanja je besplatan, a detaljnije o programu Festivala svjetske književnosti možete doznati na www.fsk.hr


SUBOTA, 10. 9. 2016.

ZAGREB

• 12.00 Pisac u izlogu: Muriel Barbery (Medijateka Francuskog instituta)
• 18.00 Dvostruki portret: Marina Stepnova i Ludwig Bauer (mala dvorana kina Europa)
• 18.00 Filmska večer: Titove naočale (velika dvorana kina Europa)
• 19.30 Razotkrivanje: Péter Gárdos (mala dvorana kina Europa)
• 21.00 Razotkrivanje: Goran Vojnović (velika dvorana kina Europa)
• 21.00 Mali noćni strip-tiz: Mi, mrtvi
(mala dvorana kina Europa)

SPLIT
(cijeli program se odvija u Gradskoj knjižnici Marka Marulića)

• 20.00 Ivica Đikić, Predrag Lucić i Boris Dežulović: tribina Autoritet i banalnost zla



 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više