FALIŠ pokrenuo crowdfunding kampanju za spas Festivala

Nemoj da fališ/Don't fail ime je kampanje koju je pokrenuo šibenski Festival alternative i ljevice. Na ovaj način fališevci se obraćaju publici, prijateljima i donatorima, za novac koji će im omogućiti održavanje 5. FALIŠ-a. Cilj kampanje je prikupiti 15.000 američkih dolara

Big 1105 3451

Nemoj da fališ/Don't fail ime je kampanje koju je pokrenuo šibenski Festival alternative i ljevice. Na ovaj način fališevci se obraćaju publici, prijateljima i donatorima, za novac koji će im omogućiti održavanje 5. FALIŠ-a. Na kampanju su se odlučili nakon što im je iz blagajne Ministarstva kulture kao potpora ponuđen sramotan iznos od 10 tisuća kuna. Cilj kampanje je prikupiti 15.000 američkih dolara, što je dvije trećine sredstava neophodnih za održavanje festivala na dosadašnjoj programskoj i produkcijskoj razini.

Moguće je donirati 10 dolara (za što ćete biti nagrađeni priznanjem “Fala“) pa do 1000 dolara (što vam donosi četverodnevni smještaj u Šibeniku za vrijeme FALIŠ-a), ovisno o mogućnostima podržavateljica i podržavatelja.

“Festival alternative i ljevice Šibenik može se – napravili smo to četiri puta – održati s manje novca nego što je zbilja potrebno, ali se bez novca ne može održati nikako. Da bismo uopće održali peti FALIŠ, prinuđeni smo zatražiti pomoć publike i prijatelja Festivala. Stoga smo pokrenuli crowdfunding kampanju“, stoji u priopćenju s današnje konferencije za novinare na kojoj su govorili direktor Festivala Emir Imamović Pirke i umjetnički direktor Kruno Lokotar.

Organizatori napominju kako im je Ministarstvo kulture potkraj prošle godine značajno smanjilo ionako malena sredstva. “FALIŠ je, u najkraćem, procijenjen kao događaj koji za sve svoje godišnje kulturno-umjetničke programe ne zaslužuje više od 10.000 kuna. Taj smo novac odlučili vratiti, pročitavši u odluci Ministarstva namjeru da nam se rad oteža, kvaliteta sroza, a usta zatvore, jer smo, eto, kao ipak nešto dobili. Uvredljiv i jeftin pokušaj da nas se 'primiri' svotom kojom praktički ne možemo ništa, bio nam je okidač. (...) Na kraju citiramo i parafraziramo slogan portala Peščanik: 'Ako vam je dobro, onda ništa'. Ako nije, nemoj da FALIŠ“, zaključuje se u priopćenju. (N. K.)


Kampanju možete podržati na sljedećem linku:

www.indiegogo.com/projects/nemoj-da-falis-don-t-fail--2#/


 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više