VODIČ KROZ INTERLIBER 2017. Odabrali smo za vas više od 130 najboljih knjiga

Godina koja se bliži kraju nije bila laka za hrvatsku knjigu, prvenstveno zbog propasti Algoritma i njegova distributivnog lanca, no usprkos tome hrvatski nakladnici za čitatelje su pripremili bogatu ponudu novih knjiga na predstojećem sajmu koji će se ove godine održati od 7. do 12. studenoga u Zagrebu. Dvadeset i jedan nakladnik odgovorio je na naš upit o novitetima koje pripremaju, a iz njihove ponude za Interliber izdvojili smo više od 130 novih knjiga iz područja beletristike i publicistike

Big 1151 3567

 Piše Tanja Tolić

Godina koja se bliži kraju nije bila laka za hrvatsku knjigu, prvenstveno zbog propasti Algoritma i njegova distributivnog lanca, no usprkos tome hrvatski nakladnici za čitatelje su pripremili bogatu ponudu novih knjiga na predstojećem sajmu koji će se ove godine održati od 7. do 12. studenoga u Zagrebu. Dvadeset i jedan nakladnik odgovorio je na naš upit o novitetima koje pripremaju, a iz njihove ponude za Interliber izdvojili smo više od 130 novih knjiga iz područja beletristike i publicistike.

Ljubitelje lijepe književnosti razveselit će nova knjiga Karla Ovea Knausgårda, „Ima vrijeme za sve“ (Vuković i Runjić). Nije riječ o novom nastavku „Moje borbe“, nego o osebujnom razmatranju na temu naravi anđela koje uključuje i vrlo upečatljivu reinterpretaciju dva biblijska mita, onog o Kainu i Abelu te o Noi i potopu. Nakladnička kuća Vuković i Runjić ove se godine doista može pohvaliti odabirom novih naslova: za Interliber će biti spreman najnoviji roman Orhana Pamuka, „Crvenokosa“, potom jedan klasik - najpopularniji roman Marija Vargasa Llose “Teta Julia i piskaralo”, a nastavljaju i s prevođenjem djela Philipa K. Dicka - drugi po redu roman je “Čovjek u visokom dvorcu”, nakon „Ubika“ njegovo najpopularnije djelo, prema kojem je nedavno snimljena i tv-serija. Od publicistike donose biografiju “Bowie i njegovo doba” iz pera legendarnog rock-kritičara Paula Morleya te veliki znanstveni hit – „Sedam kratkih lekcija iz fizike“ talijanskog fizičara Carla Rovellija, knjigu koja je svijet suvremene fizike učinila pristupačnim neupućenom čitatelju te postigla fenomenalan uspjeh u Italiji i svijetu.

 



Nakladnička kuća OceanMore za sajam objavljuje novu knjigu Lászla Krasznahorkaija, „Svijet ide dalje“, zbirku sastavljenu od 21 priče, te drugi dio romaneskne trilogije, „Vernon Suboteks II“, francuske književnice Virginie Despentes. Intrigira i roman austrijskog pisca Roberta Seethalera, „Čitav jedan život“, koji je prodan u više od 200 tisuća primjeraka samo u Njemačkoj, a prati naoko običnu, ustvari fascinantnu životnu priču Andreasa Eggera.

Seethalera, inače finalista nagrade Man Booker 2016. godine, objavljuje i nakladnička kuća Hena com. Njegov roman „Trafikant“ bestseler je u kojem nas vodi u predratni Beč u kojem se mladi trafikant Franz susreće sa Sigmundom Freudom.

 

Profil će nesumnjivo imati tri hita na ovogodišnjem sajmu: novi roman Jessie Burton, „Muza“, potom publicističku knjigu novinara Ratka Boškovića, „Ivica Todorić – biografija palog kralja biznisa i politike“, te drugi roman najznačajnije indijske spisateljice našeg doba, djelo koje se čekalo punih dvadeset godina nakon što je autorica osvojila svijet romanom „Bog malih stvari“, „Ministarstvo potpune sreće“ Arundhati Roy.

 

Na Interliberu svakako barem prelistajte i dvije biografije, onu koju je napisao Željko Žutelija, „Sandra Paović – rođena da pobjeđuje“ (Školska knjiga), te publicističku poslasticu Rosemary Sullivan, „Staljinova kći“ (Sandorf), o neobičnom i burnom životu Svetlane Alilujeve.

Od komercijalnih hitova valja svakako istaknuti novi krimić koji je napisao Jo Nesbø, „Žeđ“ (Fokus na hit), potom novu uspješnicu argentinskog psihoterapeuta Jorgea Bucaya koju je napisao u suradnji sa sinom Demiánom, „O roditeljima i djeci“ (Fraktura), te zbirku poezije kanadske književnice Rupi Kaur, „Mlijeko i med“ (Stilus knjiga), koja je prodana u više od milijun primjeraka.

 



Lumen će na Interliberu predstaviti novi roman autorice sage Sumrak – „Kemičarku“ Stephenie Meyer, te novi nastavak „Kule tmine“ Stephena Kinga, „Izvlačenje trojke“. Kinga objavljuje i Znanje koje će na sajmu prodavati njegov triler „Tko nađe, njegovo“, kao i novi triler Karin Slaughter, „Zgodne djevojke“.

Nakladnička kuća Znanje već je objavila i svjetski fenomen, ilustriranu zbirku pripovijedaka „Priče za laku noć za mlade buntovnice“ koju su napisale Elena Favilli i Francesca Cavallo. Autorice su u formi priča ispripovijedale živote stotinu izuzetnih žena koje su svojim pothvatima i djelima promijenile tijek povijesti. Naše velike preporuke za ovu zbirku priča koje će nadahnuti ne samo djevojčice nego i odrasle žene, potaknuti im samopouzdanje, uliti im snagu da razviju svoje osobne talente i sanjaju velike snove.

 

 

Planetopijin najveći hit ovogodišnjeg sajma knjiga sigurno će biti nova knjiga dr. Joea Dispenze, „Ostvari svoje neograničene sposobnosti“, kao i dvostruki CD za meditaciju na hrvatskom jeziku, od istoga autora. Čitatelje koje je oduševila dr. Christiane Northrup, autorica najvažnije knjige za žensko zdravlje „Žensko tijelo, ženska mudrost“, razveselit će i vijest da će Planetopija u ponudi na Interliberu imati autoričnu novu knjigu, „Neka život bude jednostavan“.

 



Hrvatski nakladnici u ponudi će imati i klasike svjetske književnosti – neki će za tu prigodu biti ponovno objavljeni, poput „Sluškinjine priče“ Margaret Atwood (Lumen), „Osobitosti fizikalnih zakona“ Richarda Feynmana (Školska knjiga) i kultnog „Svijeta po Garpu“ Johna Irvinga (Lektira), a neki se prvi put objavljuju: primjerice roman „August“ Johna Williamsa, za koji je dobio National Book Award, a hrvatski čitatelji su ga upoznali preko romana „Stoner“ koji je lani također objavila Fraktura.

Klasik je svakako i „Ulica Katalin“ Magde Szabó, u izdanju Disputa, roman heroine mađarske književnosti koji stilom i atmosferom podsjeća na njezin roman „Vrata“. „Ulica Katalin“ nostalgična je priča o skladnom životu triju obitelji s četvero djece koja zajedno odrastaju u budimpeštanskoj Ulici Katalin sve dok ih rat ne rastavi.

 

U novopokrenutoj biblioteci „Svagdan“, u kojoj će Disput kombinirati probrane prijevode najznačajnijih dnevnika svjetske književnosti 20. stoljeća s nepoznatim dnevnicima domaćih autora, izlaze dva sjajna naslova.

 

Prvi je knjiga Divne Zečević „Život kao voda hlapi“, izbor iz dnevnika koji je ta povjesničarka književnosti i pjesnikinja vodila od 1961. do 2006. godine. U lucidnom tekstu obuhvaćen je širok raspon tema od zapažanja o ženskoj svakodnevici do kritičkog promišljanja malograđanskih društvenih obrazaca, odnosa na kulturnoj sceni i političkih procesa. Druga knjiga je izbor iz čuvenog dnevnika njemačkog povjesničara književnosti Victora Klemperera „Želim svjedočiti do kraja“, u kojem potresnim zapažanjima vodi čitatelja kroz privatnu i političku kalvariju u razdoblju nacionalsocijalističke diktature od 1933. do 1945. godine.

U sjajnoj biblioteci „Na tragu klasika“ Disput, osim „Ulice Katalin, donosi još dva nova naslova: zbirku lucidnih eseja/priča "Civilizacija komunizma" poljskog književnika i publicista, političkog emigranta Leopolda Tyrmanda, te roman popularnog talijanskog pisca Giuseppea Catozzelle "Nemoj mi reći da se bojiš".

 



Od proznih djela suvremenih domaćih autora Disput će objaviti novi roman Mihaele Gašpar "Spori odron". Roman je to iz šest dijelova, a mjesto radnje jedna je jedina kuća, nasljeđivana s koljena na koljeno. Na Interliberu nas ove godine očekuje tridesetak novih knjiga hrvatskih pisaca – Fraktura, primjerice, objavljuje knjigu dnevničkih zapisa Zdravka Zime, „Dnevnik jednog mitomana“, te novi roman Miljenka Jergovića, „Nezemaljski izraz njegovih ruku“.

Nakladnička kuća Hena com donosi nove knjige čak petero hrvatskih pisaca: „Pitanja anatomije“ trenutno najčitanije hrvatske književnice Marine Vujčić; „Našu ženu“ Tanje Mravak, zbirku priča Andrije Škare „Društvene igre“; drugi roman Božice Dragaš, crnohumornu dramu o strahu od starenja i smrti „Taurus“; te knjigu Rade Šerbedžije „Poslije kiše“.

Svoje nove knjige na Interliberu će predstaviti i Darija Žilić („Tropizmi 3“, Litteris), Žarko Paić („Doba oligarhije“, Litteris), Dragan Velikić („Severni zid“, MeandarMedia), Pavao Pavličić („Salon za plakanje“, Mozaik knjiga), Igor Rudan („Točna boja neba“, Naklada Ljevak), Krešmir Nemec („Glasovi iz tmine“, Naklada Ljevak), Jurica Pavičić („Crvena voda“, Profil), Mani Gotovac („Ćutim te“, Profil), Jasen Boko („Tin – biografija“, Profil), Tatjana Gromača („Carstvo nemoći“, Sandorf), Igor Mandić („Predsmrtni dnevnik“, VBZ), Marina Šur Puhlovski („Igrač“, VBZ), Ivan Aralica („Farrell“, Školska knjiga), Hrvoje Hitrec („Špilberk“, Školska knjiga), Drago Štambuk („Theurgia“, Školska knjiga), te Olja Savičević Ivančević i Roman Simić koji su napisali slikovnice.

 

 

Od prijevodne književnosti valja istaknuti još nekoliko naslova. Edicije Božičević objavile su „Knjigu godine“ portugalskog autora Afonsa Cruza, ilustriranu knjigu za djecu i odrasle, ujedno i knjigu aforizama, koja nudi vrlo neobičnu perspektivu za promatranje vrlo običnih stvari. Gotovo odmah po objavljivanju u Portugalu je uvrštena u lektiru za više razrede osnovnih škola. „Moja baka vas pozdravlja i kaže da joj je žao“ novi je roman Fredrika Backmana, autora megahita „Čovjek zvan Ove“, u kojem nas upoznaje s Elsom i Bakicom. Elsi je sedam godina, Baki je 77. Kad jednog dana Bakica zauvijek ode, Elsi počnu stizati pisma. Poruke su to u kojima se baka ispričava ljudima za koje joj se čini da ih je povrijedila.

 



Hena com donosi „Kupe broj 6“ finske autorice Rose Liksom; otkačenu, mračno maštovitu knjigu koja nas vodi transsibirskom željeznicom na put od Moskve do Ulan Batora sa dvoje nezaboravnih likova - tihom Finkinjom i vulgarnim i neotesanim Rusom Vadimom Ivanovim. Nakladnička kuća Litteris predstavit će pak prijevod „Pedeset ljubavnih pjesama“ jedne od najznačajnijih katalonskih pjesnikinja Montserrat Abelló. Riječ je o dvojezičnom izdanju, antologijskom izboru iz njezina cjelokupnog stvaralaštva. Od Litterisovih izdanja intrigantan je i „Zalazak“ povjesničara Davida Englesa, knjiga eseja koja postavlja pozitivnu paralelu između krize rimskog svijeta u doba Republike i Europe na početku 21. stoljeća.

MeandarMedia, između ostaloga, za Interliber donosi i „Baršunasti pokrov“ makedonske spisateljice Olivere Nikolove koju često uspoređuju s Marguerite Duras, knjigu sedam noveleta u kojoj su sve junakinje – ubojice.

 

Od najavljenih naslova Mozaika knjiga, najviše će pažnje sigurno pobuditi knjiga nepoznatog autora pod naslovom „Tajni dnevnik Hendrika Groena - Pokušaji da se napravi nešto od života“. Knjiga je postala nizozemski kulturni fenomen jer je prodana u 40 tisuća primjeraka. „Tko god da je napisao ovo djelo koje je oduševilo čitatelje diljem svijeta, mora da je na neki način doživio tu starost o kojoj glavni lik priča, odnose u staračkom domu, mora da je šaljiv, pronicljiv, inteligentan i šarmantan“, stoji u opisu knjige.

 

Socijalno osvještenije čitatelje sigurno će zainteresirati dva naslova Naklade Ljevak – knjiga „O tiraniji“ Timothyja Snydera, te „Utopija za realiste“, četvrta knjiga Rutgera Bregmana u kojoj se bavi pitanjem uvođenja univerzalnog temeljnog dohotka. Publicistički hit ima i Profil, riječ je o knjizi Adama Lashinskog „Uber – Kako preko taksija zagospodariti svijetom“, u kojoj autor iznosi tezu da internetska platforma Uber mijenja svijet kao što su ga ranije mijenjali Microsoft, Apple, Google, Amazon, Facebook i slične kompanije. Čitateljski dragulj mogla bi biti i knjiga Gregoryja Carletona „Seksualna revolucija u boljševičkoj Rusiji“. Riječ je o dugo iščekivanoj studiji do sada relativno slabo istraženog, a istovremeno vrlo intrigantnog, povremeno gotovo mitiziranog područja: spolnih politika i praksi u godinama nakon Oktobarske revolucije.

Školska knjiga od prijevoda objavljuje i „Einsteinovu najveću zabludu“ Davida Bodanisa, britku biografiju koja otkriva intimu najvećega genija svih vremena. Einsteinova uvjerenost u moć vlastite intuicije pokazala se njegovom najvećom snagom, ali i konačnom propašću – otkriva bivši predavač na Sveučilištu u Oxfordu. Djelo obiluje anegdotama iz Einsteinova života.

 



Od novih naslova nakladničke kuće Tim press zanimljivima nam se čine tri knjige. „Filozofija usamljenosti“ Larsa Fr. H. Svendsena istražuje pozitivne i negativne strane samoće, polazeći od najnovijih istraživanja u području filozofije, psihologije i društvenih znanosti. Istražuje različite vrste usamljenosti, filozofiju emocija, zašto su neki ljudi usamljeniji od drugih te psihološke i sociološke karakteristike koje ljude čine podložnima usamljenosti.

Druga je knjiga „Čitanje na odlasku - Književnost kao životna potreba“ Pietera Steinza. Nizozemskom književnom kritičaru, novinaru i publicistu Pieteru Steinzu u ljeto 2013. liječnici su dijagnosticirali amiotrofičnu lateralnu sklerozu (ALS) i rekli mu da će kvaliteta njegova života naglo opadati. Nedugo nakon početnog šoka, Steinz je u novinama NRC počeo objavljivati dnevnik u kojem je iz tjedna u tjedan razvoj svoje bolesti povezivao s knjigama koje je tijekom života pročitao i kojima se odlučio vratiti. Treći je naslov „Modernost i holokaust“ Zygmunta Baumana, knjiga u kojoj autor iznosi hipotezu kako masovno ubojstvo nije moderan izum pa time, na pojavnoj razini, ta činjenica negira jedinstvenost holokausta. Ona umjesto toga sugerira da je ubilačka mržnja spram zajednica uvijek bila uz nas i vjerojatno nikada neće nestati.



POPIS NAKLADNIKA I NOVIH KNJIGA
(Nakladnici su poredani abecednim redom)



DISPUT

* Divna Zečević: Život kao voda hlapi
* Victor Klemperer: Želim svjedočiti do kraja
* Leopold Tyrmand: Civilizacija komunizma
* Giuseppe Catozzella: Nemoj mi reći da se bojiš
* Magda Szabó: Ulica Katalin
* Mihaela Gašpar: Spori odron


EDICIJE BOŽIČEVIĆ

* Karin Fossum: Tko se vuka boji
* Philippe Claudel: Stablo u zemlji
* Éric-Emmanuel Schmitt: Gospodin Ibrahim i cvjetovi Kurana, Oscar i dama u ružičastom
* Ivan Vladislavić: O Detektivima
* Afonso Cruz: Knjiga godine
* Daria Lisenko: Nemam objašnjenja za ovo


FOKUS NA HIT

* Lief G. W. Persson: Tko ubije zmaja
* Fredrik Backman: Moja baka vas pozdravlja i kaže da joj je žao
* R. J. Palacio: Auggie & ja
* John Green i David Levithan: Will Grayson, Will Grayson
* Jo Nesbø: Žeđ
* E. O. Chirovici: Knjiga ogledala
* Sarah J. Maas: Kruna ponoći


FRAKTURA

* Miljenko Jergović: Nezemaljski izraz njegovih ruku
* Jonas Hassen Khemiri: Sve čega se ne sjećam
* Gaëlle Josse: Posljednji čuvar Ellis Islanda
* John Williams: August
* Javier Cercas: Prevarant
* Jorge Bucay: O roditeljima i djeci
* Zdravko Zima: Dnevnik jednog mitomana
* Dejan Jović: Rat i mit - Politika identiteta u suvremenoj Hrvatskoj
* Dobroslav Silobrčić: 50 ljudi otkriva Hrvatsku - Odabrani intervjui
* Philipp Blom: Rastrgane godine - Europa, 1918.–1938.
* Neil Faulkner: Povijest Oktobarske revolucije


HENA COM

* Marina Vujčić: Pitanje anatomije
* Ivica Ivanišević: Klanjam se
* Suzana Matić: Ne naginji se unutra
* Rade Šerbedžija: Poslije kiše
* Andrija Škare: Društvene igre
* Tanja Mravak: Naša žena
* Božica Dragaš: Taurus
* Sylwia Chutnik: Džepni atlas žena
* Veronika Šikulova: Mjesta u mreži
* Robert Seethaler: Trafikant
* Pavel Vilikovsky: Pas na cesti
* Lidia Jorge: Dolina strasti
* Rosa Liksom: Kupe broj 6
* Jerzy Pilch: K pijanom anđelu
* Rafel Nadal: Prokletstvo Palmisana


LEKTIRA

John Irving: Svijet po Garpu


LITTERIS

* Darija Žilić: Tropizmi 3
* Božidar Alajbegović: Paralelni svjetovi
* Montserrat Abelló: Pedeset ljubavnih pjesama
* Boualem Sansal: 2084. – Kraj svijeta
* Žarko Paić: Doba oligarhije
* David Engels: Zalazak
* Jasminka Domaš: Izabrana – Život Edith Stein


LUMEN

* Margaret Atwood: Sluškinjina priča
* Stephenie Meyer: Kemičarka
* Stephen King: Izvlačenje trojke
* Margaret Atwood: Ludi Adam
* David Levithan: Svakoga dana
* Sabaa Tahir: Baklja u noći
* Marie Lu: Šampion
* Allison Pataki: Mlada carica – Sisi u potrazi za ljubavlju
* A. G. Howard: Ludi svijet
* Inna Sagal: Tajni jezik vašeg tijela


MEANDARMEDIA

* Bosiljka Perić Kempf: U potrazi za Ivom Malecom
* Zrinka Paladino: Antivodič
* Dragan Velikić: Severni zid
* Erri De Luca: Izložena priroda
* Olivera Nikolova: Baršunasti pokrov
* Gaël Faye: Mala zemlja
* János Sziveri: Tajna kratkog života – izabrane pjesme


MOZAIK KNJIGA

* nepoznati autor: Tajni dnevnik Hendrika Groena - Pokušaji da se napravi nešto od života
* Ruth Ware: Žena u kabini 10
* Clare Mackintosh: Vidim te
* Pavao Pavličić: Salon za plakanje
* David Walliams: Djedov veliki bijeg
* Tomislav Torjanac: Ružno pače


NAKLADA LJEVAK

* Timothy Snyder: O tiraniji
* Rutger Bregman: Utopija za realiste
* Igor Rudan: Točna boja neba
* Mustafa Akyol: Islamski Isus
* Neal Bascomb: Zimska tvrđava
* Edina Szvoren: Nema, neka i ne bude
* Andrew Keen: Internet nije odgovor
* Carolina Schutti: Jednom sam zasigurno mekom travom potrčala
* Krešimir Nemec: Glasovi iz tmine


OCEANMORE

* Robert Seethaler: Čitav jedan život
* László Krasznahorkai: Svijet ide dalje
* Virginie Despentes: Vernon Suboteks II
* Jesper Juul: Vaše kompetentno dijete


PLANETOPIJA

* dr. Joe Dispenza: Ostvari svoje neograničene sposobnosti
* dr. Joe Dispenza: Stvorite novo ja (CD set)
* dr. Christiane Northrup: Neka život bude jednostavan
* Gabrielle Bernstein: Univerzum ti čuva leđa
* Velika knjiga priča o životinjama
* Carol K. Anthony: Vodič za I Ching
* Benjamin Hoff: Tao mede Pooha
* Marko Aurelije: Meditacije


PROFIL

* Arundhati Roy: Ministarstvo potpune sreće
* Jojo Moyes: Vikend u Parizu
* Katharine McGee: Blistave visine
* Fiona Barton: Dijete
* Clare Swatman: Prije nego što odeš
* Adam Lashinsky: Uber – Kako preko taksija zagospodariti svijetom
* Jasen Boko: Tin – Trideset godina putovanja
* Mani Gotovac: Ćutim te
* Jurica Pavičić: Crvena voda
* Ratko Bošković: Ivica Todorić
* Simo Rajić: Između Hrvata i Srba
* Kornelija Benyovsky Šoštarić: Biljke koje njeguju
* Maja Šimleša i Sven Nemet: Suli u avanturi
* Roman Simić i Manuel Šumberac: Jura i kuckalo protiv dosade
* Srđan Dragojević i Nemanja Ristić: Kakakralj
* Gilbert Delahaye, Marcel Marlier: Maja – zaštitnica prirode
* Caleb Krisp: Donesite mi glavu Ivy Pocket
* Tim Bugbird & Sarah Vince: NE otvaraj! Moje najveće tajne


SANDORF

* Rosemary Sullivan: Staljinova kći – Neobičan i buran život Svetlane Alilujeve
* Gregory Carleton: Seksualna revolucija u boljševičkoj Rusiji
* Olga Slavnikova: 2017.
* Tatjana Gromača: Carstvo nemoći
* Olja Savičević Ivančević: Šporki Špiro i neposlušna Tonka


STILUS KNJIGA

* Rupi Kaur: Mlijeko i med


ŠKOLSKA KNJIGA

* Ivan Aralica: Farrell
* Hrvoje Hitrec: Špilberk
* Drago Štambuk: Theurgia
* Petar Gudelj: Da zađe Mjesec, da izađe Sunce
* Petar Gudelj: Imotska knjiga
* Franjo Gregurić: Vlada demokratskog jedinstva – Istina o Vukovaru i škola demokracije u Hrvatskoj
* Davorin Rudolf: Stvaranje hrvatske države – Ministarska sjećanja
* Jasenka Kljaić: Hrvatsko-njemački praktični rječnik
* skupina autora: Rječnik hrvatskih animalističkih frazema
* Jan Zalasiewicz: Zemlja nakon nas
* Snježana Paušek-Baždar: Hrvatski alkemičari tijekom stoljeća
* LADO – Hrvatska tradicijska glazbala i sastavi (monografija)
* Richard Feynman: Osobitosti fizikalnih zakona
* Tanja Rudež i Krunoslav Pisk: Institut Ruđer Bošković – Ljudi i događaji 1950. – 2000.
* David Bodanis: Einsteinova najveća zablud
* Damir Jugo: Menadžment kriznoga komuniciranja
* Željko Žutelija: Sandra Paović - Rođena da pobjeđuje
* skupina autora: Robert Adam and Diocletian's Palace in Split
* Gojko Bežovan i Jelena Matančević: Civilno društvo i pozitivne promjene
* Nives Mazur Kumrić: Europski sustav zaštite prava manjina
* Tony Hammersley: Dobro organiziran dom
* Liz Pichon: Tom Gates 5 – Totalni zakon
* Hrvoje Kovačević: Tajna najboljih prijatelja


TIM PRESS

* Lars Fr. H. Svendsen: Filozofija usamljenosti
* Pieter Steinz: Čitanje na odlasku - Književnost kao životna potreba
* Zygmunt Bauman: Modernost i holokaust


VBZ

* Hakan Günday: Još
* Ismail Kadare: Lutka
* Mirjana Krizmanić: Zašto guramo glavu u pijesak?
* Igor Mandić: Predsmrtni dnevnik
* Marina Šur Puhlovski: Igrač
* Drago Pilsel (urednik): U što vjerujemo mi koji u Boga ne vjerujemo?
* novi roman Dana Browna


VUKOVIĆ I RUNJIĆ

* Mario Vargas Llosa: Teta Julia i piskaralo
* Orhan Pamuk: Crvenokosa
* Philip K. Dick: Čovjek u visokom dvorcu
* Paul Morley: Bowie i njegovo doba
* Carlo Rovelli: Sedam kratkih lekcija iz fizike


ZNANJE

* Peter Swanson: Zaslužili su ubojstvo
* Elan Mastai: Sva naša pogrešna sutra
* Elena Favilli i Francesca Cavallo: Priče za laku noć za mlade buntovnice
* Victoria Aveyard: Grimizna kraljica
* Karin Slaughter: Zgodne djevojke
* Stephen King: Tko nađe, njegovo





* Napomena: © Najbolje knjige.com. Sva prava pridržana. Nijedan dio ovog teksta ne smije se reproducirati u bilo kojem obliku bez prethodnog dopuštenja portala Najbolje knjige.

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više