Na drugom Mediteranskom festivalu knjige gostuje Jo Nesbø

Prvi festival lani je posjetilo više od 35 tisuća ljudi, a i ove će godine festival, koji se održava u ŠC Gripe te u kavani i slastičarnici Cukarin Gripe od 9. do 13. svibnja, biti besplatan za posjetitelje

Big 1170 3587

 Drugi Mediteranski festival knjige održat će se u Splitu od 9. do 13. svibnja, a glavni gost festivala popularni je norveški pisac trilera Jo Nesbø koji će predstaviti svoj novi roman „Macbeth“, na hrvatskom objavljenom u izdanju nakladničke kuće Fokus.

Prvi festival lani je posjetilo više od 35 tisuća ljudi, a i ove će godine festival, koji se održava u ŠC Gripe te u kavani i slastičarnici Cukarin Gripe, biti besplatan za posjetitelje. Mediteranski festival knjige organizira Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Na Festivalu će se promovirati brojni književni noviteti, među ostalima, knjige Tonka Maroevića, Elene Ferrante i Hrvoja Rupčića, kao i slikovnice Olje Savičević Ivančević i Svjetlana Junakovića te Sonje Gašperov. Od inozemnih gostiju, osim Nesbøa - čije je gostovanje na programu u petak, 11. svibnja, od 10 do 12 sati – na festivalu gostuju i Charles Potts (SAD) te Ognjen Spahić (Crna Gora).

 

 

Posebne tematske cjeline bit će posvećene Hercegovini i Dalmaciji kao kulisi, a na panelima će se raspravljati i o lektiri, suradnji nakladnika i knjižničara, rezidencijama za pisce te drugim zanimljivim temama. Kao i prošle godine, veliku pažnju organizatori su posvetili programu za djecu, koju očekuju radionice, igraonice, turnir u igrama i dječja predstava. U večernjem off-programu posjetitelji će se moći opustiti i zabaviti uz storytelling, cabaret i koncert. Program su organizatori dopunili i izložbom radova karikaturista Davora Štambuka, rekao je urednik programa MFK-a Kruno Lokotar.

Posjetitelji festivala imat će priliku kupovati knjige po promotivnim cijenama, s popustima do čak 70 posto. Sve informacije i detaljni program MFK-a, kao i raspored radionica te načina prijava, dostupni su mrežnoj stranici www.mfk.hr i na Facebook stranici Festivala www.facebook.com/mfksplit/. (N. K.)

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više