Fraktura 4. srpnja otvara svoju knjižaru u Zagrebu

Vlasnici su posebnu pažnju posvetili uređenju - čitav strop oslikao je Tomislav Buntak, poznati slikar i dekan Akademije likovnih umjetnosti. Strop je podijeljen u niše, a u svakoj od njih nalazi se po jedan crtež s mnoštvom likova. Svi crteži inspirirani su djelima klasične književnosti

Big 1244 3666

Nasuprot Domu likovnih umjetnika, u neposrednoj blizini gimnazija u Križanićevoj i preko puta zgrade u kojoj je za vrijeme Drugoga svjetskoga rata stanovao Miroslav Krleža, vlasnici nakladničke kuće Fraktura, Sibila i Seid Serdarević, 4. srpnja u Zagrebu otvaraju knjižaru. Knjižara Fraktura od subote radi na adresi Kneza Mislava 17, a novi iskorak u poslovanju jednog od najvažnijih hrvatskih nakladnika knjiga podudara se s nedavnom proslavom osamnaestog rođendana.

 

 

U knjižari, otkrivaju iz Frakture, moći će se pronaći njihova izdanja, ali i izabrana izdanja drugih nakladnika - najbolja, relevantna beletristika i publicistika, stripovi i monografije. O svakoj knjizi posjetitelji će moći porazgovarati, dobiti preporuku za čitanje, a knjižara će biti i prostor druženja i razgovora o knjizi, mjesto na kojem će se, nadaju se vlasnici, svaki ljubitelj knjige osjećati kao kod kuće.

U večernjim satima u Knjižari Fraktura organizirat će se razgovori s piscima, tribine, predstavljanja knjiga, programi književnih festivala, diskusije o aktualnim temama, ali i poneki unplugged koncert.

 

 

Vlasnici su posebnu pažnju posvetili uređenju - čitav strop oslikao je Tomislav Buntak, poznati slikar i dekan Akademije likovnih umjetnosti. Strop je podijeljen u niše, a u svakoj od njih nalazi se po jedan crtež s mnoštvom likova. Svi crteži inspirirani su djelima klasične književnosti. Vlasnike posebno veseli što je blizu njihove knjižare i nekadašnja redakcija Poleta, susjed im je Kinoklub Zagreb, a iza ugla je i Oris kuća arhitekture. "To je okruženje koje nas raduje i potiče, sretni smo što svima onima koji tu žive ili tuda prolaze pružamo još jednu mogućnost da kvalitetno provedu vrijeme", kažu. (N. K.)


Najavljeni program u Knjižari Fraktura

Ponedjeljak, 6. 7., 19 sati
Marko Pogačar: Korov, ili protiv književnosti
Razgovor s autorom vodi Kruno Lokotar.

Utorak, 7. 7., 19 sati
Damir Zlatar Frey: Istarska Lady Macbeth
Uz autora o knjizi govore Sibila Petlevski i Seid Serdarević,
ulomke iz knjige čitaju Natalija Đorđević i Mada Peršić, uz glazbenu izvedbu Olge Kaminske.

Srijeda, 8. 7., 19 sati
Translator’s corner – razgovor s prevoditeljima
Mia Pervan, Ana Badurina i Marko Kovačić, razgovor vodi Andrija Škare.

Četvrtak, 9. 7., 19 sati
Dušan Šarotar: Panorama
Razgovor s autorom vodi Roman Simić.

Petak, 10. 7., 19 sati
Neven Vulić: Nježna stvorenja
Uz autora o knjizi govore Luiza Bouharaoua i Seid Serdarević,
ulomke iz knjiga čita Jadranka Đokić.

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više