Siri Hustvedt na FEKP-u o velikim idejama, feminizmu i politici

S američkom spisateljicom, putem Zooma, u knjižari Fraktura razgovarat će Anda Bukvić i Ivana Rogar, a razgovor će se, kao i jučerašnji s Paulom Austerom, moći pratiti i na YouTube kanalu FEKP-a

Big 1273 3693
o feminizmu i politici

Ako mislite da poznajete suvremenu američku književnost, a niste čitali Siri Hustvedt, žao nam je, ne poznajete suvremenu američku književnost! Tim riječima organizatori Festivala europske kratke priče (FEKP) najavljuju gošću s kojom će, putem Zooma, u knjižari Fraktura u utorak, 8. lipnja, od 20 sati razgovarati Anda Bukvić i Ivana Rogar, a razgovor će se, kao i jučerašnji s Paulom Austerom, moći pratiti i na YouTube kanalu FEKP-a.

Nije stvar u velikim brojevima - Siri Hustvedt napisala je sedam romana, zbirku poezije, knjige eseja... - nego u velikim idejama, u tome da je ono što Siri Hustvedt piše originalno, svježe i da itekako utječe na sliku jedne od najvećih svjetskih književnosti. Hustvedt je ispisala uistinu nezaobilazna djela, a na hrvatski jezik prevedeni su njezini romani "Zavezanih očiju", "Što sam volio" i "Ljeto bez muškaraca". Prevoditeljica i lektorica na Filozofskom fakultetu Anda Bukvić i jedna od najperspektivnijih prozaistica na ovim prostorima Ivana Rogar s književnicom će razgovarati o njezinu zavidnom književnom opusu, o feminizmu i politici.

Siri Hustvedt (1955) ujedno je i supruga pisca Paula Auster s kojim ima kćer Sophie Auster, pjevačicu i glumicu. Živi u Brooklynu, u New Yorku. (N. K.)

Našu recenziju njezina romana "Ljeto bez muškaraca" možete pročitati ovdje: bit.ly/LjetoBezMuskaraca

Više o FEKP-u možete doznati na sljedećem linku: europeanshortstory.org/

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više