Priče na otvorenom – Mirjana Dugandžija, Jadranka Pintarić i Edo Popović

Tomislav Augustinčić večeras će, u sklopu Festivala europske kratke priče, razgovarati s Mirjanom Dugandžijom, Jadrankom Pintarić i Edom Popovićem u zagrebačkom klubu Booksa, s početkom u 19.30 sati

Big 1274 3694

Dvije autorice i autor koji su svojom prozom odavno zadužili domaću književnu scenu, izaći će na megdan mladom dobitniku Gorana za mlade pjesnike, Tomislavu Augustinčiću. Imaju li Dugandžijine priče u "Rujanskoj kupačici", koje razotkrivaju svu nevolju babljeg ljeta, poveznicu s melankoličnim karakterima zbirke "Dobro sam i ostale laži" Jadranke Pintarić? Jesu li Popovićeva svođenja računa, mikro-eseji i poetična snatrenja iz romana "Kako sam brojio ružičaste robote" dobar argument za usamljenost, ili način da joj se umakne? Jesmo li dobro i što književnost ima s tim?

O tome će s Mirjanom Dugandžijom, Jadrankom Pintarić i Edom Popovićem večeras razgovarati Tomislav Augustinčić u zagrebačkom klubu Booksa, Fra Grge Martića 14d, s početkom u 19.30 sati. Događaj se neće prenositi na YouTube kanalu Festivala europske kratke priče, u sklopu kojeg se održava ovo književno druženje.

 

 

Mirjana Dugandžija rođena je u Požegi, 1960., a živi u Zagrebu. Profesija: novinar. Radila je u Vjesniku, Nacionalu, Globusu, a trenutno u Jutarnjem listu objavljuje intervjue s prekaljenim kulturnjacima. Diplomirala je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Njezin roman "Nekoliko dana kolovoza" ušao je u finale svih najvažnijih literarnih nagrada u Hrvatskoj. Također je objavila i knjigu kolumni i priča "Indijančeva noć" te zbirku priča "Rujanska kupačica". U svojoj prozi bavi se svim vrstama propasti, najviše ljubavnih.

 

 

Jadranka Pintarić diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je kao novinarka u kulturi na radiju i televiziji, pisala za novine i časopise. Uređivanjem knjiga kontinuirano se bavi od 1994. godine, radila je za nekoliko nakladničkih kuća, a danas kao vanjska urednica. Potpisala je više od šesto izdanja, književnih, publicističkih, znanstvenih, umjetničkih. Objavila je knjigu književnih kritika "U smjeru meridijana" te dvije zbirke proza: "Kamate na ljubavne uzdahe; ogledi o tankoćutnosti" i "Dobro sam i ostale laži".

 

 

Edo Popović rođen je 1957. u Livnu. Objavio je romane "Kako sam brojio ružičaste robote", "Mjesečev meridijan", "Poglavnikov pudl", "Lomljenje vjetra", "Oči", "Igrači" i "Izlaz Zagreb jug", zbirke priča "Tetovirane priče", "San žutih zmija" i "Ponoćni boogie", knjigu dnevničkih zapisa "Kameni pas", te publicističke naslove "Čovjek i planina" (u suradnji s Antom Vukušićem), "U Velebitu" i "Priručnik za hodače". Sa suprugom Ljiljanom Đorđević, arhitekticom i permakulturisticom, objavio "Zapise iz Stranice Gornje", transžanrovsku prozu u kojoj tematiziraju prirodu, ekologiju, usporavanje, povratak jednostavnom životu. Živi i radi u Stranici Gornjoj i Zagrebu. (N. K.)

Detaljan program i popis autora i autorica koji se predstavljaju na ovogodišnjem Festivalu europske kratke priče možete pronaći na stranici Festivala europske kratke priče: europeanshortstory.org/

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više