Upišite se na radionicu kreativnog pisanja!

Oduvijek ste željeli napisati roman, dramu, pjesmu, scenarij ili književnu kritiku? Sad je pravo vrijeme! Radionice vode Miroslav Mićanović, Goran Ferčec, Dušan Gačić, Branko Čegec, Jagna Pogačnik, Marinko Koščec, Milana Vuković Runjić, Tomislav Zajec, Karolina Lisak Vidović i Sanja Lovrenčić. Nikako ne propustite!

Big 135 475

Imate ideju, likove i zaplet, a nedostaje vam kraj? Počeli ste, a ne znate kako nastaviti? Pitate se kako nastaje kratka priča, a kako dramski tekst? Razmišljate o tome da prevedete književni tekst, ali niste sigurni što je to književno prevođenje i po čemu se razlikuje od drugih vrsta prevođenja?

Ako tražite odgovor na ova pitanja, onda je vrijeme da se uputite u Centar za kreativno pisanje u Amruševoj 10/II, u Zagrebu. Na radionice se možete prijaviti i upisati do 18. rujna, a tečajevi kreativnog pisanja počinju 20. rujna. Radionice se održavaju jednom tjedno, po dva školska sata, a ove godine će se odvijati u dva semestra – prvi traje od 20. rujna do 31. prosinca, a drugi od 7. veljače do 16. svibnja.

Izbor tečajeva kreativnog pisanja uistinu je izvanredan, pa zato požurite! Radionicu kratke priče vodi Miroslav Mićanović, dok će vas pisanju scenarija poučiti Goran Ferčec. Sve o autorskom stripu zna Dušan Gačić, dok će vas tajnama dobre poezije poučiti Branko Čegec. Književna kritičarka Jagna Pogačnik vodi radionicu na kojoj polaznici uče kako čitati knjigu, oblikovati mišljenje koje nadilazi klasičnu impresiju i, najvažnije, kako napisati recenziju. Najzahtjevnijoj formi – pisanju romana, poučit će vas Marinko Koščec i Milana Vuković Runjić, o pisanju drame možete učiti od Tomislava Zajeca, dok o književnom prevođenju govori Tomislav Kuzmanović. Od ove godine u Centru za kreativno pisanje djelovat će i novinarska radionica koju vodi Karolina Lisak Vidović, a u ponudi je i radionica uređivanja časopisa u kojoj će polaznici zajedno uređivati novi, online časopis centra.

U želji da ljubav prema čitanju i knjizi prenese i na najmlađe, centar je pokrenuo i radionicu za djecu od šest do devet godina, Puževa kućica. Uz voditeljicu Sanju Lovrenčić, djeca će i ove školske godine, svake subote uživati u čitanju i pričanju, a slušajući Sanju otkrivat će nove svjetove do kojih se dolazi s knjigom u ruci.

Inače, Centar za kreativno pisanje osnovan je prije dvije godine, a radionice su namijenjene polaznicima odrasle dobi koji se na bilo koji način bave pisanjem ili to tek žele početi, kao i svima onima kojima je književnost ljubav i inspiracija. Više o radionicama možete doznati na www.cekape.com ili na brojeve telefona: 01/2431-071 i 091/5675-140.
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više