Pomozite Antuntunu 15. i 16. listopada da pomogne bolesnoj djeci!

15. i 16. listopada održat će se akcija kojom se pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti i udruzi Krijesnica. Kupite proizvod s likom iz klasika Grigora Viteza i olakšajte život najmlađima

Big 148 503

Antuntun živi u desetom selu i ima pomalo neobičan um. Kad se jako smrači, on mrak grabi loncem, a razlupano jaje, kao što svi znamo, on zašiva koncem. No Antuntun usprkos tome što je čudan, ima dobro srce pa vas 15. i 16. listopada poziva da se pridružite humanitarnoj akciji.

Još u svibnju izdavačka kuća Mozaik knjiga započela je u svojih 20 knjižara i 17 klupskih centara Svijeta knjige humanitarnu akciju “Kuna po kuna od Antunatuna”, kojoj je cilj prikupiti novac za smještaj koji je tijekom liječenja potreban djeci oboljeloj od mlaignih bolesti, a nisu iz Zagreba, te za rad Centra za psihosocijalnu rehabilitaciju udruge Krijesnica. To je udruga koja pomaže djeci i obiteljima oboljelima od mlaignih bolesti, a osnovni joj je cilj unaprijediti život djece i olakšati teške trenutke njihovim najbližima.

Za maskotu humanitarne akcije odabran je lik Antuntuna iz dobro poznatog dječjeg klasika Grigora Viteza “Kako živi Antuntun”. On uživa veliku popularnost među djecom i roditeljima, a simbolizira vrijednosti humanosti, originalnosti, međuljudske tolerancije i solidarnosti, kao i poštivanje svega drugačijeg.

Mozaik knjiga stoga poziva sve da se odazovu humanitarnoj prodaji te da kupnjom bilo kojeg proizvoda iz linije Antuntun pomognu u sakupljanju potrebnih sredstava. Možete birati između slikovnice “Kako živi Antuntun”, majice i vrećice. Uz slikovnicu i lik, dizajn linije prigodnih artikala preuzeo je mladi ilustrator Tomislav Torjanac.

Kako bi prodaja bila što zanimljivija, Antuntunu će se 15. i 16. listopada u shooping centru City Centre One pridružiti i poznate osobe. Tako će 15. listopada Antuntunu pomagati poznata pjevačica Ivanka Mazurkijević, a 16. listopada u pomoć će mu priskočiti poznati stand up komičar i voditelj Ivan Šarić.

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više