Trenutno
niste prijavljeni.

Vodič kroz Interliber: nove knjige, zanimljive promocije i popusti!
Objavljeno: utorak, 09.11.2010.

Piše Tanja Tolić

Sredina studenoga u Zagrebu znači samo jedno – vrijeme je za knjigu! Tada se, naime, uvijek održava Sajam knjige, Interliber, na kojem se ove godine očekuje čak 80 tisuća posjetitelja. Sajam će trajati pet dana - počinje u srijedu, 10. studenoga, a potrajat će do nedjelje, 14. studenoga, u 19 sati, i održavati se u paviljonima 5 i 6. U srijedu, četvrtak i nedjelju sajam će raditi od 10 do 19 sati, a u petak i subotu do 21 sat. Portal Najbolje knjige priredio vam je kratak pregled najboljih novih knjiga, zanimljivih promocija i posebnih akcija.

Zagrebačka Fraktura na sajmu će predstaviti 10 novih knjiga. Obožavatelji spisateljsko-bračnog para Monaldi & Sorti tako s nestrpljenjem iščekuju njihov novi roman “Salajeve sumnje” koji prati dogodovštine posinka Leonarda da Vincija. Fraktura će također predstaviti i roman Reifa Larsena “Odabrana djela T. V. Spiveta”, otkačeni i zabavni roman o dvanaestogodišnjem kartografskom geniju T. V. Spivetu koji kreće u ludu avanturu po američkim bespućima te treći slučaj dekadentnog inspektora Mocka, roman Mareka Krajewskog “Sablasti u Breslauu”. Čitatelje će sigurno zainteresirati i njihov psihološki triler Gillian Flynn “Oštri predmeti” koji prati priču novinarke Camille Preaker dok istražuje okrutna ubojstva dviju djevojčica u svom rodnom mjestu Wind Gapu.

Nakladnička kuća Planetopija na sajmu će predstaviti jednu od deset najutjecajnijih knjiga u Sjedinjenim Državama, koja je prodana u više od 10 milijuna primjeraka. Riječ je o knjizi “Čovjekovo traganje za smislom” proslavljenog neurologa i psihijatra Viktora E. Frankla u kojoj opisuje svoje osobno iskustvo iz koncetracijskih logora i kako je, unatoč strahovitoj patnji i poniženju, uspio životu reći “da”. Koliko je Franklova knjiga uistinu važna, možda najbolje govori citat samoga autora: “Mi koji smo živjeli u koncentracijskim logorima sjećamo se zatvorenika koji su predano tješili druge dajući im i posljednju koricu kruha. Možda je takvih ljudi bilo malo, ali oni su čvrst dokaz da se čovjeku može oduzeti baš sve osim njegove posljednje slobode - slobode da sam odluči kako će se ponašati u svakoj situaciji ma kako ona bila bezizgledna, sloboda da sam odluči kojim će putem krenuti”. Iz Planetopije stiže i još jedan potencijalni hit - komplet od 78 transurfing karata Vadima Zelanda, nastalih na temelju njegovih pet uspješnih knjiga o transurfingu.

I Naklada Ljevak u idućih pet dana planira predstaviti desetak novih naslova, među kojima se posebno ističe novi roman Miljenka Jergovića “Psi na jezeru” i nova Jergovićeva knjiga eseja o umjetnosti “Pamti li svijet Oscara Schmidta?". Ljevak će predstaviti i novu knjigu slikara i umjetnika Dimitrija Popovića “Blud i svetost”, o fatalnoj bilbijskoj ženi Mariji Magdaleni, a od stranih izdanja posebno ističu svjetski bestseler “Vrijeme anđela” Anne Rice, autorice knjige “Intervju s vampirom”, i novu knjigu Ayaan Hirsi Ali “Nomatkinja”, koja je svojevrsni nastavak njezine memoarske proze “Nevjernica”.

Mozaik knjiga na Interliberu će predstaviti novu knjigu Zorana Milivojevića, “Emocije”, hrvatskoj publici poznatog kao autora knjige “Formule ljubavi”. Publiku će vjerojatno razveseliti i tri nova domaća naslova - romani Pavla Pavličića, Gorana Tribusona i politički triler novinara Denisa Kuljiša, koji će svog “Hrvatskog boga Merkura” promovirati u petak, 12. studenoga, u paviljonu broj 6, s početkom u 16 sati.

VBZ će na sajmu ponuditi Taschenova izdanja – knjige iz arhitekture, dizajna, likovne umjetnosti, glazbe, filma, fotografije i povijesti, uz popust od 10 do 80 posto, a svakoga dana na štandu VBZ-a u “sretnom satu” (Happy hour) posjetitelji će moći kupiti odabrane naslove po cijeni od 10, 20 i 340 kuna. Kao i svake godine, veliki događaj Interlibera bit će dodjela VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman, koja će se održati u četvrtak, 11. studenoga, u 19.30 sati, u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma. Pored ovoga, na štandu VBZ-a svakako treba potražiti novu knjigu Richarda Bacha “Let iznad oblaka” i “Početnike” Raymonda Carvera.

Profil će na sajmu predstaviti nesumnjivu uspješnicu, novi roman Cecelije Ahern “Dar”, autorice koja se proslavila romanom “P. S. Volim te”, po kojem je snimljen i istoimeni film. Također, na njihovom će štandu biti moguće kupiti i novi roman Paula Austera “Nevidljivo” te roman japanskog suvremenog klasika, “Šutnju” Shusakoa Endoa. Iz Profila za posjetitelje također obećavaju popuste - do 70 posto, totalnu rasprodaju u vanjskom šatoru pokraj paviljona broj 5, na kojoj će se knjige moći kupiti već po cijeni od 3 kune te mogućnost kupnje knjiga na do šest rata bez kamata.

Algoritam objavljuje prvi dio “Stupova zemlje” Kena Folletta te nove nastavke serijala Kuća Noći (“Namamljena”, P. C. Cast i Kristin Cast), Tračerica (“Tebe želim”, Cecily von Ziegsar), Avantura Milesa Vorkosigana (“Ledene opekline”, Lois McMaster Bujold) i Vampirskih dnevnika (“Borba”, L. J. Smith). Od “ozbiljnijih” naslova Algoritam nudi izvanrednu knjigu slovenske autorice Mete Grosman “U obranu čitanja” i “Mikrotrendove” Marka J. Penna i E. Kinney Zalesne. Algoritmova izdanja moći će se kupiti uz popust od 20 posto te mogućnost kupovine tri knjige po cijeni dvije.

Pisac i kolumnist Jutarnjeg lista, Bruno Šimleša, na Interliberu će održati promociju svoje knjige “Škola života” - jedne od najprodavanijih hrvatskih duhovnih knjiga, kao i istoimenih kartica. Promocija će se održati u petak, 12. studenoga, u paviljonu 6, s početkom u 17.30 sati, a nakon promocije autor će i potpisivati knjige, koje će se moći kupiti uz popust.

Na sajmu ćete imati priliku učiniti i dobro djelo: posjetite promociju Karmen Weber Damjanić i kupite njezinu knjigu “Dodir svjetla”. Promocija će se održati u paviljonu broj 6, u subotu, 13. studenoga, u 18 sati, a Karmenin roman, koji odiše optimizom i nadom, govori o tome kako se borila protiv raka. Dio prihoda od prodaje romana namijenjen je radu udruge “Za novi dan” u koju su uključeni oboljeli i liječeni od malignih bolesti, njihove obitelji i prijatelji.

  

NOVI NASLOVI NA INTERLIBERU

Fraktura
“Salajeve sumnje”, Rita Monaldi i Francesco Sorti
“Odabrana djela T. V. Spiveta”, Reif Larsen
“Tragači”, Felipe Fernández-Armesto
“Sablasti u Breslauu”, Marek Krajewski
“Oštri predmeti”, Gillian Flynn
“Lala”, Jacek Dehnel
“Crveno”, Uwe Timm
“Sve teče”, Vasilij Grossman
“Zagonetni stilski incident”, Gilbert Adair

Planetopija
“Čovjekovo traganje za smislom”, Viktor E. Frankl
Transurfing karte, Vadim Zeland

VBZ
“Let iznad oblaka”, Richard Bach
“Početnici”, Raymond Carver
"Moć", Rhonda Byrne
"Sudbonosno da", Elizabeth Gilbert

Naklada Ljevak
“Psi na jezeru”, Miljenko Jergović
“Pamti li svijet Oscara Schmidta?", Miljenko Jergović
“Blud i svetost”, Dimitrije Popović
“Vrijeme anđela”, Anne Rice
“Nomatkinja”, Ayaan Hirsi Ali
“Mala pivska kuharica”, Željko Šatović
“Naša priča počinje”, Tobias Wolff

Mozaik knjiga
“Stara ljubav”, Pavao Pavličić
“Zbirka otrova”, Goran Tribuson
“Emocije”, Zoran Milivojević
“Hrvatski bog Merkur”, Denis Kuljiš

Profil
“Dar”, Cecelia Ahern
“Nevidljivo”, Paul Auster
“Šutnja”, Shusako Endo

Izvori
“Sastanak s Ramom”, Arthur C. Clarke
"Velebni plan", Stephen Hawking, Leonard Mlodinow

Algoritam
“Stupovi zemlje”, 1. dio, Ken Follet
“Namamljena”, serijal Kuća Noći, P. C. Cast i Kristin Cast)
“Tebe želim”, serijal Tračerica, Cecily von Ziegsar
“Ledene opekline”, serijal Avanture Milesa Vorkosigana, Lois McMaster Bujold
“Borba”, serijal Vampirski dnevnici, L. J. Smith
“U obranu čitanja”, Meta Grosman
“Mikrotrendovi”, Mark J. Penn i E. Kinney Zalesne

 

Novo u katalogu

 • Knjiga života

  Deborah Harkness
  Knjiga života

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Istina o Slučaju Harry Quebert

  Joël Dicker
  Istina o Slučaju Harry Quebert

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Mali Dragulj

  Patrick Modiano
  Mali Dragulj

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Vojnici

  Sönke Neitzel, Harald Welzer
  Vojnici

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Iskra

  Neven Orhel
  Iskra

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Na otvorenom kraju

  Nikica Petrak
  Na otvorenom kraju

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Zovem se nebo

  Tanja Tolić
  Zovem se nebo

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Agnesina ispovijed

  Hannah Kent
  Agnesina ispovijed

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Snoputnik

  Zoran Žmirić
  Snoputnik

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Tamno ogledalo

  Ivana Rogar
  Tamno ogledalo

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Hotel Bospor

  Esmahan Aykol
  Hotel Bospor

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Accabadora

  Michela Murgia
  Accabadora

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Café Hyena

  Jana Beňová
  Café Hyena

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Luda knjiga

  Ayfer Tunç
  Luda knjiga

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Gost iz galaksije

  Teofil Pančić
  Gost iz galaksije

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Umri ženski

  Marina Vujčić
  Umri ženski

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Zvuk banana

  Ece Temelkuran
  Zvuk banana

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Kolumnist iz sjene

  Predrag Crnković
  Kolumnist iz sjene

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Ivo Politeo: Porazi i slava

  Vlado Rajić
  Ivo Politeo: Porazi i slava

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Druga

  Ece Vahapoğlu
  Druga

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Blue Moon

  Damir Karakaš
  Blue Moon

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Informatičar starog kova

  Kristijan Mirić
  Informatičar starog kova

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Sigurno kao svitanje

  Francine Rivers
  Sigurno kao svitanje

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Odjek u tami

  Francine Rivers
  Odjek u tami

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Glas u vjetru

  Francine Rivers
  Glas u vjetru

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Major Tom

  Karmela Špoljarić
  Major Tom

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Bog podzemlja

  Ursula Poznanski
  Bog podzemlja

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Takve se stvari događaju ljudima

  Stanislava Nikolić Aras
  Takve se stvari događaju ljudima

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Treći Reich

  Roberto Bolaño
  Treći Reich

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi
 • Kuća Wittgenstein

  Alexander Waugh
  Kuća Wittgenstein

  Novo u katalogu!

  Detaljnije o knjizi