Traže se ženski dnevnici, pisma, autobiografije, uspomene za doktorat

Stari bakin dnevnik stoji vam prašan na tavanu i žao vam ga je baciti? Ili ga čuvate kao obiteljsku dragocjenost? Nemojte ga baciti, dopustite da ga i mi pročitamo.

Naime, Marija Ott koja kod profesorice Andreje Zlatar na komparativnoj književnosti piše doktorat o ženskim dnevnicima i autobiografijama, za znanstveno istraživanje traži neobjavljene ženske dnevnike, memoare, uspomene, autobiografije. Premda je našla neke neobjavljene tekstove na kojima bi se dalo raditi, ne uspijeva u službenim arhivima i knjižnicama naći izvorne i neobjavljene ženske tekstove.

Zato je odlučila putem oglasa tražiti neobjavljene ženske rukopise. Zanimaju je autentični rukopisi žena iz prošlosti – starih ili mladih, udatih ili neudatih, zaposlenih ili nezaposlenih, neukih ili visoko obrazovanih; svako je iskustvo važno. Tekstovi se prema dogovoru mogu vraćati.

Sadržaji dnevnika koristit će se isključivo u znanstvene svrhe, i neće biti citirani bez dozvole autorica ili nasljednika.

Rukopise (ili fotokopije) pošaljite na adresu: Centar za ženske studije, Dolac 8, 10000 Zagreb, ili direktno nazovite Mariju na telefon 091 548 5445. Hvala vam!
 

Facebook komentari

Novo u katalogu