Natječaj za kratku priču… koja se događa u prodavaonici ploča

Aquarius Music Shop raspisao je natječaj koji traje do 13. veljače 2011., a mogu sudjelovati i pisci izvan Hrvatske. Nagrada je uvrštenje u zbirku priča i kompleti albume popularne i jazz glazbe

Big 185 683

Ako ste oduvijek željeli napisati nešto poput romana “Hi-Fi” Nicka Hornbyja, evo i prilike i poticaja! Aquarius Music Shop objavio je natječaj za kratku priču s temom iz prodavaonica glazbe, odnosno prostora za trgovinu pločama, CD-ima, kazetama i svim onim što spada u asortiman prostora kakvog se na engleskom jeziku naziva “record store”.

U natječaju, kažu u Aquariusu, mogu sudjelovati svi stanovnici svijeta osim članova komisije. Od autora se traži kratki prozni tekst na hrvatskom, bosanskom, srpskom ili crnogorskom jeziku, a tema, naravno, mora biti vezana uz prodavaonicu ploča. Radovi mogu biti dugi od tri do sedam kartica teksta, odnosno od 5400 do 12.600 znakova. Priče ne ne smiju biti ranije objavljene - niti samostalno, a niti kao dio nekog dužeg proznog teksta.

Svoje priče pošaljite u tekstualnom obliku *doc, *docx ili *txt na e-mail adresu kratkaprica@cedeterija.hr. Uz priču obavezno pošaljite i svoje podatke: ime i prezime, adresu stanovanja (grad, država, ulica i kućni broj) te kontakt telefon.

Natječaj je otvoren do, zaključno, 13. veljače 2011. godine, a o najboljima će odlučivati komisija u sastavu: Mojca Piškor, Nenad Bartolčić, Saša Drach, Kruno Lokotar i Gordan Muratović. Oni će odabrati najmanje pet, a najviše deset priča za uvrštenje u zbirku, a tri najbolje bit će nagrađene. Zbirka priča bit će objavljena 16. travnja 2011., na Međunarodni dan prodavaonica ploča (Record store day). Budući da je natječaj regionalnog karaktera, i zbirka će se naći u prodaji u čitavoj regiji u prodavaonicama ploča i knjižarama. Osim priča odabranih iz natječaja u zbirku će biti uvrštene priče uglednih autora iz regije.

Osim objave priče, odabrane pobjednike očekuju još neke nagrade. Prva nagrada je komplet od 15 najvećih albuma popularne i jazz glazbe na gramofonskim pločama po izboru Aquarius Music Shopa. Druga nagrada je komplet od 10 takvih albuma, a treća nagrada komplet od pet albuma. Svaki objavljeni autor dobiva i dva primjerka knjige, a šest mjeseci nakon objave u zborniku Aquarius Music Shopa, autor ima pravo objaviti priču i u svojoj zbirci. Sretno svima!
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više