Počeo 2. semestar radionica kreativnog pisanja u zagrebačkom CeKaPe-u

Voditeljima Miroslavu Mićanoviću, Tomislavu Zajecu, Milani Vuković Runjić, Marinku Koščecu, Goranu Ferčecu, Branku Čegecu, Tomislavu Kuzmanoviću i Jagni Pogačnik, pridružila se i I. S. Bodrožić

Big 190 689

Ako još uvijek čuvate svoje neobjavljene rukopise i nitko ih nije pročitao, ako niste sigurni je li priča koju namjeravate poslati na natječaj dobra, ako želite čuti zašto se neka knjiga nalazi na prvom mjestu književnih top-ljestvica ili ako samo tražite mjesto na kojem će se vaša kreativnost pretvoriti u kratku priču, roman, dramski tekst, scenarij ili možda književni prijevod, dođite u Centar za kreativno pisanje.

Počeo je, naime, novi krug radionica kreativnog pisanja. Na onoj koju vodi Miroslav Mićanović polaznici uče pisati kratke priče, a s Tomislavom Zajecom uče kreirati dramski lik i vlastiti dramski tekst. Milana Vuković Runjić i Marinko Koščec vode dvije radionice na kojima polaznici uče kako napisati roman, a uz pomoć Gorana Ferčeca možda će napisati svoj prvi scenarij za film.

Branko Čegec vodi radionicu poezije, Tomislav Kuzmanović radionicu prevođenja, a Jagna Pogačnik reći će vam kako napisati književnu kritiku. Od ovog semestra Centru za kreativno pisanje pridružila se i Ivana Simić Bodrožić koja će polaznicima radionice pomoći da vlastiti život pretvore u univerzalnu priču, odnosno autobiografiju.

Radionice su već urodile plodom pa je tako u prosincu 2010., u biblioteci CeKaPe, objavljena i prva knjiga, roman polaznice Ljiljane Matković, “Muška krv”. Ljiljana Matković roman je napisala za dvogodišnjeg pohađanja upravo radionica CeKaPe-a.

Za prijave i obavijesti o radionicama zovite na broj 01/2431-071 ili 091/5675-140, pišite na e-mail info@cekape.com i cekapecentar@gmail.com ili pak zavirite na web stranicu www.cekape.com.
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više