U Hrvatsku početkom ožujka dolazi Miranda Gray, autorica “Crvenog mjeseca”

Britanska spisateljica promovirat će svoju knjigu koja govori o snazi ženskog ciklusa, a održat će i jednodnevnu radionicu na kojoj će polaznice poučiti kako da menstruacijski ciklus počnu shvaćati kao izvorište strasti i kreativnosti

Big 207 749

Pojam “menstruacija” koji se i u današnjem društvu izgovara stidljivo i potiho, kao da u tome ima nečeg sramotnog, etimološki je povezan s mjesecom. Pojmovi “menstruacija” i “menzes” izvedeni su iz latinske riječi za mjesec, “mensis”, a postoje i istraživanja koja su pokazala da uistinu postoji povezanost između menstrualnog i lunarnog ciklusa. Britanska spisateljica Miranda Gray, autorica knjige “Crveni mjesec”, tvrdi, međutim, da je menstruacijski ciklus jedan od najmanje iskorištenih i prepoznatih izvora energije koju imaju žene.

Menstruacijski ciklus za nju je pokretačka snaga koja stoji u osnovi ženske percepcije, svjesnosti, kreativnosti, seksualnosti i duhovnosti, a bolje razumijevanje ženskog ciklusa može ženama pomoći da strastveno i kreativno žive. Upravo će o tome govoriti na gostovanju u Hrvatskoj, u organizaciji njezinog hrvatskog nakladnika Planetopije, od 4. do 5. ožujka.

U petak, 4. ožujka, u zagrebačkoj Makronovi, u Ilici 72/1, s početkom u 19 sati, održat će se promocija njezine knjige (ulaz je besplatan!), a u subotu, 5. ožujka, Miranda će održati radionicu, koja će se također održati u Makronovi, od 10 do 17.30 sati. Polaznice će se, uz znanja i uvide o ženskoj cikličkoj prirodi, upoznati i s konkretnim vježbama, meditacijama i vizualizacijama.

Također, moći ćete se upoznati i s četiri drevne božice menstrualnog ciklusa i njihovim moćima, povezati se sa svojom unutarnjom energijom kroz meditacije i vizualizacije, istražiti kako ove energije izraziti u svakodnevnom životu i kako zadovoljiti potrebe svojih cikličkih božica da bi se postiglo ispunjenje. Na radionicu se možete prijaviti u Makronovi, na telefon 01/4847-119.

Miranda Gray autorica je nekoliko knjiga, umjetnica, dizajnerica i učiteljica alternativnih terapija. Svoj je rad posvetila proučavanju uloge žene u suvremenom društvu, njezina odnosa prema menstrualnom ciklusu te utjecaja ženske ciklične prirode na zahtjevne ritmove svakodnevnog života. Održala je nekoliko predavačkih turneja po Europi te radionice u Velikoj Britaniji, Italiji i Kanadi. Živi i radi sa suprugom u Londonu.
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više