Pišite kratke priče, imamo novu rubriku!

“Najveći užitak u pisanju meni nije u tome o čemu pišem, nego u unutarnjoj glazbi koju stvaraju riječi”, zapisao je u rujnu 1967. američki pisac Truman Capote. “Da mi liječnik kaže da mi je ostalo još samo šest minuta života, ne bih kukao. Počeo bih tipkati brže”, rekao je Isaac Asimov. “Ispunite papir udasima svojeg srca”, zabilježio je William Wordsworth. “Stranice su i dalje prazne, no imam taj čudesan osjećaj da su riječi već tamo, ispisane nevidljivom tintom, nestrpljive da postanu vidljive”, dodao je Vladimir Nabokov. “Uloga pisca nije da kaže ono što svi možemo reći, nego ono što većina nije u stanju izgovoriti”, bila je uvjerena Anaïs Nin.

Metafora je kao osmijeh. Rekao je netko nepoznat. Stoga, naoružajte se metaforama, riječima, doživljajima, idejama i, prije svega, srcem, i – pišite! Portal Najbolje knjige otvorio je novu rubriku koja nosi jednostavan naziv – Priče. Svima vama koji pišete ili se spremate napisati priču koja u vama već dugo buja, nudimo priliku da te priče i objavite, ovdje, na našim stranicama.

Svoje, uvjet je, dosad neobjavljene priče šaljite nam na mail tanja@najboljeknjige.com ili najboljeknjige@najboljeknjige.com, a one koje nam se svide ćemo i objaviti. Uz priču nam svakako pošaljite i svoju kratku biografiju i fotografiju (ako želite), a priče koje se najviše svide čitateljima portala, periodički ćemo i nagrađivati. Prvu priču već smo objavili, a možete ju pročitati u novootvorenoj rubrici. Uživajte u pisanju!
 

Facebook komentari

Novo u katalogu