Slavimo prvi rođendan! Kako? Tako da vam poklanjamo 20 knjiga u 20 dana!

Točno na današnji dan, prije godinu dana, rodio se portal Najbolje knjige. U godinu dana posjetili ste nas više od 300 tisuća puta i hvala vam na tome! Slavimo nagradnom igrom u kojoj dijelimo 20 knjiga u 20 dana, a da biste osvojili jednu – napišite nam esej o tome zašto volite čitati

Big 230 817

Ako ste ikad – a sigurno jeste! – do dugo u noć stiskali knjigu među dlanovima i sa žudnjom, nestrpljenjem ili uzbuđenjem iščitavali stranice knjige vašeg omiljenog pisca, onda ste naš idealni korisnik i prijatelj! Portal Najbolje knjige stvoren je, naime, upravo za vas!

Danas slavimo naš prvi rođendan! Prošlo je točno godinu dana otkako ste prvi put “zalutali” na naše stranice i, nadamo se, strasno se izgubili, kao u knjižnici ili knjižari, među riječima koje vam nudimo.

Čitanje je plemenita vještina, a mi smo uvjereni i plemenita - osobina. Riječi na papiru, a još više misli, ideje i osjećaji koji stoje iza njih obogaćuju naš život, otvaraju nam nove perspektive, čine nas boljim ljudima i, ne manje važno, stvaraju golem užitak! To je, ukratko, bila osnovna ideja ovoga portala – ponuditi svima koji vole čitati mjesto na kojem će se osjećati kao doma.

Dopustite nam da se malo pohvalimo i proslavimo, jer vjerujemo da smo uspjeli u toj namjeri. U godinu dana zabilježili smo 304.350 posjeta, odnosno 139.578 jedinstvenih posjetitelja. Mjesečno je u prosjeku bilo više od 25 tisuća posjeta, odnosno više od 11,6 tisuća čitatelja. Broj posjeta i posjetitelja se razlikuje jer, naravno, neki dolaze više puta na portal.

Otkako smo krenuli 1. travnja 2010. broj posjeta i posjetitelja svakim danom raste, pa smo tako u ožujku ove godine zabilježili gotovo 50 tisuća posjeta, odnosno gotovo 22 tisuće jedinstvenih posjetitelja. Broj svakodnevnih posjeta portalu narastao je do prosječnih 1600 na dan, a pojedinih dana u ožujku ove godine dosezao je i 2100 posjeta dnevno.

U godinu dana poslali smo vam i 46 besplatnih newslettera, u kojima vas jednom tjedno obavještavamo o knjiškim novostima, a newsletter u ovome trenutku prima 760 korisnika. Poseban uspjeh zabilježila je naša Facebook stranica (www.facebook.com/Najboljeknjige) koja je premašila 22.000 fanova, a broj obožavatelja Najboljih knjiga na Facebooku doslovce raste iz sekunde u sekundu.

Uz to što nastojimo redovito objavljivati vijesti, književne recenzije, intervjue s piscima, najave povoljnih kupnji knjiga i novih izdanja koje domaći i strani nakladnici pripremaju, na našoj stranici možete potražiti i citate iz omiljenih knjiga, biografije pisaca, sudjelovati u raspravama na našem forumu i nagradnim igrama u kojima poklanjamo knjige te pogledati naše book trailere. Od ožujka 2011. uveli smo i novu rubriku, Priče, u kojoj objavljujemo kratke pripovijesti domaćih, zasad neafirmiranih autora. Ne zaboravite, ako se registrirate na portal, i sami možete pisati recenzije knjiga i, naravno, ocjenjivati ih zvjezdicama, na temelju čega se formiraju i naše dvije top-liste čitanosti - jedna za beletristiku i druga za publicistiku.

Prvi rođendan želimo proslaviti s vama, pa smo vam pripremili iznenađenje - u idućih 20 dana podijelit ćemo vam 20 knjiga na poklon! Kao i uvijek do sada, knjige ćete morati “zaraditi”, no zadatak je jednostavan.

Napišite nam esej o tome zašto volite čitati - kako je čitanje, ili neka posebna knjiga, utjecalo na vaš život. Svaki dan ćemo odabrati jedan koji nam se svidio i nagraditi pošiljatelja knjigom. Knjige počinjemo dijeliti od subote, 2. travnja. U igri mogu sudjelovati svi korisnici, a ne samo oni iz Hrvatske, a možete nam napisati i koju biste knjigu željeli dobiti na dar. Imajte samo na umu da će se popis knjiga smanjivati kako ih budemo dijelili, pa će se i izbor smanjivati.

Eseje nam šaljite na e-mail najboljeknjige@najboljeknjige.com

Knjige koje dijelimo na poklon:

1. Geraldine Brooks, “Narod knjige”
2. Muriel James i Dorothy Jongeward, “Rođeni pobjednik”
3. Harville Hendrix i Helen LaKelly Hunt, “Kako primati ljubav”
4. Predrag Jirsak, “Lugarinka i Grdelin”
5. Anita Amirrezvani, “Krv cvijeća”
6. Stieg Larsson, “Kule u zraku”
7. Ceridwn Dovey, “Krvni rod”
8. Mirko Kovač, “Cvjetanje mase”
9. Ruth Barcan, “Golo/nago”
10. Sophie Kinsella, “Sjećaš me se?”
11. Daniel G. Amen, “Seks i mozak”
12. Stephen Fried, “Muška posla – seks, ljubav i prljavo rublje”
13. Deborah Rodriguez, “Kabulska škola ljepote”
14. Mary Novosel, “Prirodno lijepa”
15. Tilly Bagshawe, “Skandalozno”
16. Lee Child, “Čovjek s dva lica”
17. Richelle Mead, “Vampirska akademija 5 - Zov duha”
18. Jennifer Crusie, “Oklada”
19. Ilija Trojanov, “Sakupljač svjetova”
20. Robin Baker, “Rat sperme”

(Više o knjigama možete pronaći na našim stranicama.)


Hvala vam na čitanju!

 

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više