Osvojite knjigu koja otkriva nepoznatu stranu Jamesa Joycea!

Edicija Božičević i portal Najbolje knjige poklanjaju vam jedan primjerak knjige “Joyce kakvog smo poznavali”, a vaš je zadatak napisati 5 imena njegovih prijatelja i suvremenika koji su o njemu, u ovoj knjizi, napisali eseje

Big 279 868

Jedna engleska kraljica rekla je da će, kad umre, na njezinu srcu biti ispisana riječ “Calais”. Na mojem će pronaći riječ “Dubin”. Tako je James Joyce svojedobno objasnio zašto gotovo sve što je napisao govori o Dublinu.

Knjižica od stotinjak stranica, u nakladi Edicije Božičević, “Joyce kakvog smo poznavali”, govori upravo o Joyceovoj opsjednutosti njegovim rodnim gradom. Uredio ju je i uvod napisao književnik, povjesničar i kritičar Ulick O’Connor, a u njoj pet Joyceovih prijatelja i suvremenika upoznaju čitatelje s dijelom piščeve osobnosti koja je dosad široj javnosti bila nepoznata, rušeći tako predrasude o Joyceu, jednom od najvažnijih svjetskih književnika, kao povučenoj, ozbiljnoj osobi zatvorenoj u svoj stvaralački svijet. Čitatelje će zasigurno iznenaditi “novi” Joyce, otvoren, šaljiv, sportski tip, kojeg ni svjetska slava nije promijenila.

Edicija Božičević i portal Najbolje knjige, poklanjaju vam jedan primjerak knjige Ulicka O’Connora, a vaš je zadatak napisati imena i prezimena pet Joyceovih prijatelja i suvremenika koji su o njemu napisali eseje.

Odgovore nam pošaljite na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com (priznavat ćemo samo tako poslane odgovore!), a dobitnika ćemo objaviti u petak, 12. svibnja. U nagradnoj igri mogu sudjelovati i fanovi izvan Hrvatske.
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više