Sedam dana pisanja i glume uz vodeća imena hrvatske i slovenske književnosti

Želite napisati roman, kratku priču, kritiku, dramu, scenarij ili se, naprosto, okušati u glumi? Ovoga ljeta, u predivnom dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru, održava se jednotjedna škola na kojoj ćete moći upravo to učiniti!

Big 306 941

"Pisanje je usamljen, loše nagrađivan, malo hvaljen, ali ipak zanimljiv i ponekad prekrasan čin? Spremni?", pita Andrej Blatnik u novoj knjizi “Pisanje kratke priče”.

A CeKaPe, LUD Literatura, Centar za knjigu i dramski studio “Točka na i” pitaju vas: “Jeste li spremni za sedmodnevnu ljetnu školu pisanja i glume?”

Pisati možete na bilo kojem mjestu, no organizatori Ljetne škole pisanja i glume, koja će trajati od 28. kolovoza do 4. rujna, pronašli su mjesto na kojem će vaše pisanje biti zaista prekrasan čin. Dvorac Stara Sušica u Gorskom kotaru ima sve što vam je potrebno da bi napisali kratku priču, pjesmu, književnu kritiku, književni prijevod ili pronašli inspiraciju za roman. Već za vrijeme trajanja ljetne škole organizatori će objaviti najbolje tekstove polaznika na web portalima, a u rujnu i u zajedničkoj publikaciji.

Kratku priču polaznici će pisati s Miroslavom Mićanovićem i Andrejom Blatnikom, roman s Marinkom Koščecom i Ivanom Simić Bodrožić, poeziju s Brankom Čegecom, književnu kritiku s Jagnom Pogačnik i Urbanom Vovkom, književne tekstove prevodit će s Tomislavom Kuzmanovićem, dramske likove tražiti s Ronom Žulj, a scenarij s Matom Mitišićem. Oni koji se odluče za glumu, imat će pomoć Ive Srnec i Igora Hamera.

Navečer, kad se umorite od pisanja, svoje će priče čitati pisci iz Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Bosne, samo za polaznike glumit će dramski umjetnici, a na velikom oproštajnom tulumu zapjevat će i gost iznenađenja.

Prijave za Ljetnu školu pisanja i glume traju do 1. srpnja u zagrebačkom Centru za kreativno pisanje (CeKaPe), Amruševa 10, a detaljnije informacije možete doznati ako nazovete na 091 5675-140 i 01 2431-071, pošaljete mail na info@cekape.com ili kliknete na web stranicu www.cekape.com.
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više