Hoće li zima nastaviti dolaziti? Hoće, bez brige…

Prva sezona HBO-ove serije “Igra prijestolja”, snimljene prema istoimenom romanu Georgea R. R. Martina, inače prvog dijela serijala “Pjesma Leda i Vatre”, osvojila je gledatelje diljem svijeta na juriš. Trenutno broji 13,5 milijuna gledatelja, kad se uključe i reprizirane epizode, objavio je HBO.

Martin je dosad objavio ukupno pet romana iz serijala (“Igra prijestolja”, “Sraz kraljeva”, “Oluja mačeva”, “Gozba vrana” i “Ples zmajeva”), a između četvrtog i petog nastavka prošlo je gotovo šest godina. Prema najavama, očekuju nas još dva nastavka. Planira li HBO ekranizirati sve Martinove romane iz serijala?

“Ne znamo gdje će serija završiti, odnosno hoćemo li uspjeti pratiti knjige do kraja. Bilo bi fantastično moći reći da će se serijal nastaviti prikazivati još 10 godina i da ćemo snimiti svaki dio knjige. No ne mogu reći hoće li se to uistinu dogoditi. Vidjet ćemo, no snimamo novu sezonu, bez razmišljanja o tome koliko će sezona ukupno biti”, izjavio je Michael Lombardo, direktor programa HBO-a.

Mreža je, kao što je poznato, već najavila drugu sezonu “Igre prijestolja”, iako datum premijere za sada nije najavljen. Stranica IMDb najavljuje pak da bi prva epizoda iz druge sezone trebala biti emitirana 15. travnja 2012. godine.
 

Facebook komentari

Novo u katalogu