Nova nagradna igra – poklanjamo tri primjerka "Tajne džema od malina"!

Karim Zaimović imao je tek dvadeset i jednu godinu kad je započeo rat. “Tajna džema od malina” nastajala je u ratno vrijeme. Kažimo odmah da autor nije uspio knjigu završiti i pripremiti je za tisak, kažimo i da nekim pričama nedostaje - kako se to kaže - zadnja ruka, no naglasimo na kraju da to ne utječe na vrijednost ove knjige. Nije “Tajna džema od malina” samo dokaz ogromnog Zaimovićevog talenta; riječ je odličnoj knjizi, punokrvnoj literaturi, jednoj od najinteresantnijih knjiga nastalih za vrijeme opsade Sarajeva, a u tom kontekstu skoro i jedinstvenoj.

Tako hrvatski nakladnik Zaimovićeve knjige, Ogranak Matice hrvatske Bizovac, opisuje ovo iznimno djelo, knjigu koja na različite načine gotovo uvijek govori o ulozi Sarajeva. U kolovozu 2011. godine navršilo se točno 15 godina od Zaimovićeve smrti. Da je živ, Karim Zaimović bi danas imao samo trideset i devet godina. Nažalost, Karim već dugih petnaest godina nije među živima. Svakim svojim izlaženjem njegova “Tajna džema od malina” stječe nove poklonike, a ime Karima Zaimovića ostaje simbol grandioznog talenta i tragike rata. Konačno, nakon petnaest godina od prvog sarajevskog izdanja, ova, po mnogo čemu kultna knjiga zaslužila je i svoje prvo hrvatsko izdanje.

U nagradnoj igri portala Najbolje knjige, koju organiziramo s izdavačem, nudimo vam priliku da u iduća tri dana osvojite tri primjerka knjige koje poklanjamo.

Svaki dan ćemo vam postaviti jedno pitanje, na koje odgovor možete pronaći ovdje na portalu, a nagradit ćemo čitatelja koji prvi točno odgovori.

U nagradnoj igri mogu sudjelovati i fanovi izvan Hrvatske, a svoje odgovore isključivo šaljite na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com.

Sretno!

 

Prvo pitanje:
S koliko se godina Karim Zaimović počeo baviti novinarstvom i s kojim je medijem prvim počeo surađivati?
Facebook komentari

Novo u katalogu