Prvi primjerak “Tajne džema od malina” odlazi Anici Mirosavljević, ostale još dvije knjige

Prvi primjerak zbirke priča Karima Zaimovića, “Tajna džema od malina”, osvojila je Anica Mirosavljević koja je najbrže točno odgovorila na naše jučerašnje pitanje.

Pitanje je glasilo: S koliko se godina Karim Zaimović počeo baviti novinarstvom i s kojim je medijem prvim počeo surađivati? Točan odgovor jest: S nepunih 14 godine počinje surađivati na Radio Sarajevu.

Karim Zaimović imao je tek dvadeset i jednu godinu kad je započeo rat. “Tajna džema od malina” nastajala je u ratno vrijeme, a riječ je o jednoj od najinteresantnijih knjiga nastalih za vrijeme opsade Sarajeva. U kolovozu 2011. godine navršilo se točno 15 godina od Zaimovićeve smrti. Da je živ, Karim Zaimović bi danas imao samo trideset i devet godina. Nakon petnaest godina od prvog sarajevskog izdanja, ova, po mnogo čemu kultna knjiga dobila je i svoje prvo hrvatsko izdanje, u nakladi Ogranka Matice hrvatske Bizovac.

Izdavač i portal Najbolje knjige poklanjaju vam u sljedeća dva dana još dva primjerka Zaimovićeve knjige. Svaki dan ćemo vam postaviti jedno pitanje, na koje odgovor možete pronaći ovdje na portalu, a nagradit ćemo čitatelja koji prvi točno odgovori.

U nagradnoj igri mogu sudjelovati i fanovi izvan Hrvatske, a svoje odgovore isključivo šaljite na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com.


Drugo pitanje:
S kojim je piscem Zaimović pokrenuo časopis za kulturu, kako se zvao taj časopis i koju je funkciju u časopisu Zaimović obavljao?Facebook komentari

Novo u katalogu