Drugi primjerak “Tajne džema od malina” odlazi Nataši Jukić, ostala još jedna knjiga

Drugi primjerak zbirke priča Karima Zaimovića, “Tajna džema od malina”, osvojila je Nataša Jukić koja je najbrže točno odgovorila na naše jučerašnje pitanje.

Pitanje je glasilo: S kojim je piscem Zaimović pokrenuo časopis za kulturu, kako se zvao taj časopis i koju je funkciju u časopisu Zaimović obavljao? Točan odgovor jest: Sa Semezdinom Mehmedinovićem pokreće časopis za kulturu Fantom slobode u kojem obavlja dužnost zamjenika glavnog urednika.

Karim Zaimović imao je tek dvadeset i jednu godinu kad je započeo rat. “Tajna džema od malina” nastajala je u ratno vrijeme, a riječ je o jednoj od najinteresantnijih knjiga nastalih za vrijeme opsade Sarajeva. U kolovozu 2011. godine navršilo se točno 15 godina od Zaimovićeve smrti. Da je živ, Karim Zaimović bi danas imao samo trideset i devet godina. Nakon petnaest godina od prvog sarajevskog izdanja, ova, po mnogo čemu kultna knjiga dobila je i svoje prvo hrvatsko izdanje, u nakladi Ogranka Matice hrvatske Bizovac.

Izdavač i portal Najbolje knjige poklanjaju vam još jedan primjerak Zaimovićeve knjige. Čitatelj koji prvi točno odgovori na naše nagradno pitanje dobit će njegovu zbirku priča.

U nagradnoj igri mogu sudjelovati i fanovi izvan Hrvatske, a svoje odgovore isključivo šaljite na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com.
 

Treće pitanje:
Koji je fakultet Zaimović najprije upisao i na koji se, nakon nekoliko mjeseci studiranja, prebacio?
 

Facebook komentari

Novo u katalogu