Drugi primjerak “Tajne džema od malina” odlazi Nataši Jukić, ostala još jedna knjiga

Naša nagradna igra je pri kraju – danas objavljujemo posljednje, treće pitanje, a sutra ujutro objavit ćemo i ime zadnjeg dobitnika

Drugi primjerak zbirke priča Karima Zaimovića, “Tajna džema od malina”, osvojila je Nataša Jukić koja je najbrže točno odgovorila na naše jučerašnje pitanje.

Pitanje je glasilo: S kojim je piscem Zaimović pokrenuo časopis za kulturu, kako se zvao taj časopis i koju je funkciju u časopisu Zaimović obavljao? Točan odgovor jest: Sa Semezdinom Mehmedinovićem pokreće časopis za kulturu Fantom slobode u kojem obavlja dužnost zamjenika glavnog urednika.

Karim Zaimović imao je tek dvadeset i jednu godinu kad je započeo rat. “Tajna džema od malina” nastajala je u ratno vrijeme, a riječ je o jednoj od najinteresantnijih knjiga nastalih za vrijeme opsade Sarajeva. U kolovozu 2011. godine navršilo se točno 15 godina od Zaimovićeve smrti. Da je živ, Karim Zaimović bi danas imao samo trideset i devet godina. Nakon petnaest godina od prvog sarajevskog izdanja, ova, po mnogo čemu kultna knjiga dobila je i svoje prvo hrvatsko izdanje, u nakladi Ogranka Matice hrvatske Bizovac.

Izdavač i portal Najbolje knjige poklanjaju vam još jedan primjerak Zaimovićeve knjige. Čitatelj koji prvi točno odgovori na naše nagradno pitanje dobit će njegovu zbirku priča.

U nagradnoj igri mogu sudjelovati i fanovi izvan Hrvatske, a svoje odgovore isključivo šaljite na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com.
 

Treće pitanje:
Koji je fakultet Zaimović najprije upisao i na koji se, nakon nekoliko mjeseci studiranja, prebacio?




 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više