U Zagreb dolaze Monaldi i Sorti, dijelimo 70 karata za njihovo gostovanje!

Slavni talijanski par pisaca, Rita Monaldi i Francesco Sorti, gostovat će na tribini Razotkrivanje 7. studenoga, u 19 sati, u zagrebačkom MUO-u, a da biste dobili kartu dovoljno je da nam pošaljete svoju e-mail adresu

Big 379 1167

Rita Monaldi i Francesco Sorti svojom su pričom o opatu Attu Melaniju, dvostrukom špijunu i kastratu, modernom Sherlocku Holmesu, očarali milijune čitatelja diljem svijeta. Hrvatski čitatelji već su dobro upoznati s njihovim povijesnim romanima “Imprimatur”, “Secretum” i “Veritas”, a od 2010. godine druže se i s njihovim drugim popularnim likom, dovitljivim zavodnikom Salajem, kroz romane “Salajeve sumnje” i “Salajevo jaje”.

Spisateljski par, koji je ujedno i u braku, a imaju i dvoje djece, u ponedjeljak, 7. studenoga, stiže u Zagreb, a istoga će dana u Muzeju za umjetnost i obrt, na Trgu maršala Tita 10, gostovati na tribini Razotkrivanje, koju organizira njihov hrvatski nakladnik Fraktura. S njima će od 19 sati razgovarati Seid Serdarević, uz simultani prijevod s talijanskog jezika, a portal Najbolje knjige, kao jedan od medijskih pokrovitelja ovog izuzetnog događaja, poklanja vam čak 70 ulaznica!

Da biste dobili kartu za tribinu dovoljno je da nam pošaljete svoju e-mail adresu na najboljeknjige@najboljeknjige.com, a Fraktura će vam potom na vaš mail poslati pozivnicu koju trebate samo isprintati i donijeti na tribinu.

Rita i Francesco na tribini će ekskluzivno predstaviti i svoju novu knjigu “Tajne konklava” koja je nastala nakon što je par otkrio pisma i spise opata Melanija u nekim pismohranama, privatnim i javnim, u kojima su ležali, od sviju zaboravljeni, s povjesničarima dosad nepoznatim tajnama. Među rukopisima koji su se čudom vratili na svjetlo dana nalaze se i “Tajne konklava”, koje se sad prvi put objavljuju u sadržajno sintetiziranom i stilski osuvremenjenom izdanju. Ovaj rukopis opata Atta Melanija ujedno igra i ključnu ulogu u romanu “Secretum”.

Napisane 1700. prigodom smrti pape Inocenta XII. i posvećene Luju XIV., “Tajne konklava” suma su mudrosti o papama, konklavama i kardinalima, malo remek-djelo cinizma i ironije, u kojem se Attovo neumoljivo povijesno sjećanje i njegova nepristrana obrana državnih interesa združuju s oštrim opaskama o ljudskoj prirodi i moralnom popudbinom bez ikakvih iluzija. Lišen stilskih briga, gotovo u obliku aforizama, autor uvijek prelazi na ono bitno: njegovo djelo namijenjeno je da bude čuvano u tajnim odajama Kralja Sunca.

Monaldi i Sorti izuzetno su zanimljivi i zabavni sugovornici, tako da ćete na tribini sigurno uživati, a više o njima doznajte iz intervjua koji smo s njima vodili 2008. godine, za njihova prvog posjeta Zagrebu.

link na intervju
www.najboljeknjige.com/content/vijesti_opsirnije.aspx

 

 

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više