Nagradna igra – dijelimo dva primjerka "Noći" Elieja Wiesela!

Roman „Noć“ potresna je ispovijest nobelovca Elieja Wiesela kojeg su nacisti kao petnaestogodišnjeg dječaka, zajedno s obitelji, odveli u Auschwitz. Wiesel je u konc-logoru izgubio oca, majku i najmlađu sestricu, a tek je nakon Drugog svjetskog rata otkrio da su mu preživjele dvije starije sestre.

Potresan roman upravo je objavilo zagrebačko Znanje, a Wieselovu ispovijest, inače svjetski bestseler, sada možete osvojiti i u našoj nagradnoj igri! Danas i sutra podijelit ćemo po jedan primjerak knjige, a vaš je zadatak točno odgovoriti na pitanje i poslati nam ga na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com.

Ime prvog dobitnika objavit ćemo u četvrtak ujutro, a u nagradnoj igri mogu sudjelovati i fanovi izvan Hrvatske. Rok za slanje prvoga odgovora traje do danas u ponoć, a dobitnika ćemo izvući nasumičnim odabirom. Odgovori se skrivaju ovdje, na portalu, u tekstovima posvećenima Elieju Wieselu.

Prvo pitanje:
Kako glasi ime i prezime francuskog katoličkog romanopisca i također dobitnika Nobelove nagrade koji je Wiesela potaknuo na pisanje romana „Noć“?

Facebook komentari

Novo u katalogu