Prva dobitnica je Nives Frey, danas dijelimo drugi primjerak knjige "Noć"!

I u drugom danu nagradne igre odgovore možete slati do ponoći. Dobitnika ćemo također izvući nasumičnim odabirom, a njegovo ime objaviti u petak prijepodne

Prvi primjerak romana "Noć", u nagradnoj igri koju organiziraju nakladnička kuća Znanje i portal Najbolje knjige, osvojila je Nives Frey! Nives smo izvukli kao dobitnicu među više od 165 odgovora koje ste poslali na našu e-mail adresu. Jučerašnje pitanje glasilo je: "Kako glasi ime i prezime francuskog katoličkog romanopisca i također dobitnika Nobelove nagrade koji je Wiesela potaknuo na pisanje romana 'Noć'?", a točan odgovor je "François Mauriac".

"Noć" je potresna ispovijest nobelovca Elieja Wiesela kojeg su nacisti kao petnaestogodišnjeg dječaka, zajedno s obitelji, odveli u Auschwitz. Wiesel je u konc-logoru izgubio oca, majku i najmlađu sestricu, a tek je nakon Drugog svjetskog rata otkrio da su mu preživjele dvije starije sestre.

Danas objavljujemo drugo pitanje, a vaš je zadatak točno odgovoriti i poslati nam odgovor ga na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com.

Ime drugog dobitnika objavit ćemo u petak ujutro, a u nagradnoj igri mogu sudjelovati i fanovi izvan Hrvatske. Rok za slanje traje do danas u ponoć, a dobitnika ćemo izvući nasumičnim odabirom. Odgovori se skrivaju ovdje, na portalu, u tekstovima posvećenima Elieju Wieselu.

Drugo pitanje:
Kako se zvao prvi rukopis koji je Wiesel napisao, a koji je poslije skraćen u roman "Noć", i koliko je stranica imao taj rukopis?



Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više