Nagradu VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman 2011. dobila Ankica Tomić za roman “Naročito ljeti”!

Na ovogodišnji, jubilarni, deseti po redu natječaj VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman pristiglo je rekordnih 112 rukopisa

Big 395 1285

Na ovogodišnji, jubilarni, deseti po redu natječaj VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman pristiglo je rekordnih 112 rukopisa. Žiri je radio u sastavu: Julijana Matanović, Strahimir Primorac, Zoran Ferić, Mile Stojić i Vladimir Arsenijević.

Od 18 rukopisa koje je odabrao za završni krug čitanja, žiri je proglasio šest finalista: “Nađi me”, “Naročito ljeti”, “Copperfield”, “Usamljenici”, “Djevojka koja je pala s Marsa” i “Inkapsulirana tijela”. Kod odlučivanja o pobjedniku, u najužem krugu favorita ostala su tri rukopisa: “Nađi me”, “Naročito ljeti” i “Inkapsulirana tijela”.

Zaključivši kako o najboljem odlučuju nijanse, pobjednikom natječaja za 2011. godinu proglašen je rukopis “Naročito ljeti”, autorice Ankice Tomić.
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više