Dvostruka duga slavi 20. rođendan i poklanja vam 5 knjiga!

U idućih pet dana podijelit ćemo vam pet primjeraka nove knjige Thoma Hartmanna, “Prag – kriza zapadne kulture”, koja se bavi evolucijom javnog mnijenja i promjenom životne paradigme

Big 401 1307

U šest biblioteka Dvostruke duge, nakladničke kuće iz Čakovca, u protekla je dva desetljeća objavljeno više od 150 knjiga stranih i domaćih autora - primjerice, Deepaka Chopre, Janeza Drnovšeka ili Adriana P. Kezelea.

Glavna je misao vodilja Dvostruke duge objavljivati knjige koje istražuju mogućnosti čovjekova duha i tijela, one koje ukazuju na blizak odnos čovjeka i prirode, kao i na načine putem kojih možemo sačuvati dragocjeni planet na kojemu živimo te što većem broju ljudi ponuditi praktična sredstva da svoj život i svijet u kojem žive učine boljim.

Biblioteka “Jupiter” tako uključuje knjige o praktičnim metodama i savjetima za razvoj našeg duha i tijela; biblioteka “Aurora” objavljuje knjige nadahnuća s ciljem pružanja vizije i podrške; “Aquarius” objavljuje romane - priče, parabole, legende i mitovi; “Stara znanja” posvećena su, kao što sam naziv biblioteke sugerira, ponovnom otkrivanju starih znanja i mudrosti; biblioteka “Ta ravnopravna stvorenja” posvećena je aktivizmu za prava životinja, a biblioteka “Znanost novog vremena” knjigama koje spajaju objektivno i subjektivno i vode nas u uzbudljivo istraživanje područja u kojem se susreću znanost i duh.

U povodu svojeg 20. rođendana Dvostruka duga, u suradnji s portalom Najbolje knjige, organizira petodnevnu nagradnu igru u kojem vam poklanja pet primjeraka knjige Thoma Hartmanna “Prag - kriza zapadne kulture”, čija će se promocija održati u petak, 2. prosinca, s početkom u 18.30 sati, u dvorani zagrebačkog Pučkog otvorenog učilišta, Ulica grada Vukovara 68.

Knjiga “Prag” potiče čitatelja da se napokon suoči s pravom slikom naše civilizacije: da bismo ostvarili održivu budućnost - ne samo u ekonomskom, nego i u društvenom i ekološkom smislu - potrebna nam je promjena paradigme, odnosno evolucija javnog mnijenja. U svojoj najnovijoj knjizi taj radijski voditelj i kritičar suvremenih zbivanja opisuje tri praga do kojih smo došli, a to su ekonomski, demografski i ekološki prag. On jasnom i upečatljivom prozom pobija mitove i ideologije religijskih fundamentalista, podivljaloga kapitalizma, muške dominacije i militarizma koji uništavaju prirodno i ljudsko bogatstvo našega planeta i nanose patnju milijunima radi koristi nekolicine.

Svaki dan u idućih pet dana objavit ćemo jedno nagradno pitanje, a dobitnika ćemo izvući nasumičnim odabirom.

Vaš je zadatak odgovoriti točno na pitanje i odgovor nam, zajedno s vašim podacima i adresom, poslati do ponoći na e-mail najboljeknjige@najboljeknjige.com

U nagradnoj igri mogu sudjelovati samo fanovi iz Hrvatske, a prvog dobitnika objavit ćemo sutra ujutro.


Prvo pitanje:
Koliko biblioteka ima nakladnička kuća Dvostruka duga i kako se one zovu?




 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više