Poznato ime prve dobitnice, Dvostruka duga dijeli još 4 knjige u povodu rođendana

Nakladnička kuća Dvostruka duga ima šest biblioteka, a one se zovu “Jupiter”, “Aurora”, “Aquarius”, “Stara znanja”, “Ta ravnopravna stvorenja” i “Znanost novog vremena”. Tako glasi točan odgovor na naše jučerašnje nagradno pitanje, a dobitnica prvog dana nagradne igre je Nikolina Vresk iz Ivanca. Nikolini će stići primjerak knjige Thoma Hartmanna, “Prag - kriza zapadne kulture”.

Knjiga “Prag” potiče čitatelja da se napokon suoči s pravom slikom naše civilizacije: da bismo ostvarili održivu budućnost - ne samo u ekonomskom, nego i u društvenom i ekološkom smislu - potrebna nam je promjena paradigme, odnosno evolucija javnog mnijenja. U svojoj najnovijoj knjizi taj radijski voditelj i kritičar suvremenih zbivanja opisuje tri praga do kojih smo došli, a to su ekonomski, demografski i ekološki prag. On jasnom i upečatljivom prozom pobija mitove i ideologije religijskih fundamentalista, podivljaloga kapitalizma, muške dominacije i militarizma koji uništavaju prirodno i ljudsko bogatstvo našega planeta i nanose patnju milijunima radi koristi nekolicine. Knjiga će biti predstavljena u petak, 2. prosinca, s početkom u 18.30 sati, u dvorani zagrebačkog Pučkog otvorenog učilišta, Ulica grada Vukovara 68.

U povodu svog 20. rođendana, Dvostruka duga, u suradnji s portalom Najbolje knjige, podijelit će još četiri primjerka Hartmannove knjige. Danas vam postavljamo drugo pitanje, a vaš je zadatak na njega točno odgovoriti i odgovor nam, zajedno s vašim podacima i adresom, poslati danas do ponoći na e-mail najboljeknjige@najboljeknjige.com

U nagradnoj igri mogu sudjelovati samo fanovi iz Hrvatske, a ime drugog dobitnika, kojeg ćemo izvući nasumičnim odabirom, objavit ćemo sutra ujutro.


Drugo pitanje:
Kada će, gdje i u koliko sati biti predstavljena knjiga “Prag” Thoma Hartmanna? 


 

Facebook komentari

Novo u katalogu