Bruno Šimleša večeras govori o razlici kompromisa i kompromitiranja

Ako ste pročitali "Ljubavologiju" Brune Šimleše, onda ste sigurni pokušali riješiti i test kompatibilnosti sa svojim partnerom. Kakav je rezultat? Poznajete li se dobro? Slažete li se oko glavnih stvari? Ima li odgovora oko kojih još "pregovarate"?

Upravo će s tim testom započeti četvrto, od ukupno 10 predavanja iz ciklusa "Ljubavologija u praksi" koje će Bruno održati na sada već tradicionalnom mjestu - u zagrebačkom kinu Europa, ove srijede, 14. prosinca, s početkom u 19 sati.

"Cilj testa kompatibilnosti jest utvrditi koliko poznajemo svoje partnere i koliko smo im slični. Jer iako se suprotnosti nekad mogu privući, temelje za ispunjavajuću vezu imamo ako smo slični u onim ključnim životnim područjima, u ključnim životnim uvjerenjima", objašnjava autor "Ljubavologije", trenutno najprodavanije publicističke knjige u Hrvatskoj, koja je poslužila kao inspiracija za predavanja.

U drugom dijelu predavanja bit će govora o razlici između kompromisa i kompromitiranja. Često se, pojašnjava autor, uvjeravamo da ništa nije idealno i da svi moramo pristati na neke kompromise. Šimleša se s time slaže, ali naglašava da kada to kažemo i mislimo da se radi o normalnim i zdravim kompromisima, najčešće se zapravo radi o toksičnom kompromitiranju koje nikako ne mora biti dio našeg života.

"Kompromitiramo se svaki put kad u odnosima pristajemo na ono što je ispod naših minimalnih zahtjeva, kad pristajemo na manje od onog što zaslužujemo, kad pristajemo na nešto što je osjetno manje od onoga što možemo dati. Kako tu granicu nekad nije jasno otkriti u stvarnom životu, toj ćemo temi posvetiti veći dio ovog predavanja", najavljuje autor.

Osim što na predavanjima "Ljubavologiju" možete kupiti po nižoj cijeni, u srijedu će biti predstavljene i upravo tiskane inspiracijske kartice "Ljubavologije", koje će također biti u prodaji. Cilj 60 predivnih kartica, uz koje dolazi i knjižica s odabranim ulomcima iz knjige, jest da vas nadahnjuju, potaknu na akciju, provociraju, pruže mnogo korisnih pitanja i neke odgovore!

Ulaznice za predavanje možete kupiti u knjižari Ljevak na Trgu bana Jelačića 17 ili na blagajni kina Europa, Varšavska 2. Pojedinačna cijena karte je 30 kuna.

Kliknite na fotografiju i pogledajte kako izgledaju inspiracijske kartice!

 

 

Facebook komentari

Novo u katalogu