Poklanjamo vam tri primjerka knjige 'Tri šalice čaja'

Danas počinje nagradna igra Naklade Ljevak i portala Najbolje knjige. U iduća tri dana podijelit ćemo vam tri primjerka knjige Grega Mortensona, a vaš je zadatak točno odgovoriti na nagradna pitanja

Big 425 1373

Primjer da ponekad neuspjesi dovode do velikih postignuća neuspio je pokušaj Grega Mortensona da se 1993. godine popne na K2, drugu najvišu planine na svijetu. Mortenson je za taj pothvat bio i dodatno motiviran – želio je odati počast preminuloj sestri tako što će na vrhu planine ostaviti njezinu ogrlicu. No iznenada se razbolio i sedam tjedana proveo u malom pakistanskom selu Korphe. Siromašnim seljacima, koji su mu zapravo spasili život, obećao je da će sagraditi školu, no taj poduhvat je bilo mnogo teže ostvariti nego što se nadao, ponajprije zbog lokalne korupcije i globalne netrpeljivosti.

No Morterson nije čovjek koji lako odustaje i njegov projekt je izrastao u Institut Centralne Azije, koji dosad broji pedesetak izgrađenih škola po pakistanskim i afganistanskim selima. U knjizi “Tri šalice čaja” pratimo uzbudljivu humanitarnu priču, čiji glavni lik, Greg Mortenson, posjeduje nevjerojatnu tvrdoglavost, strpljenje i šarm, i gotovo bez prebijene pare uspijeva sakupiti dovoljno novaca da bi izvršio obećano. "Tri šalice čaja" očaravajuća je i napeta knjiga koja će podjednako osvojiti čitateljska srca zanimljivim opisima neprijateljstava i neobičnih prijateljstava.

Naklada Ljevak, koja je objavila knjigu, i portal Najbolje knjige daruju vam tri primjerka "Tri šalice čaja". Svaki dan ćemo vam postaviti po tri pitanja na koja trebate točno odgovoriti, a dobitnika ćemo izvući nasumičnim odabirom.

Odgovore s vašim imenom i prezimenom te adresom šaljite nam na najboljeknjige@najboljeknjige.com. Nagradna igra traje danas do ponoći (sutra prijepodne ćemo objaviti ime prvoga dobitnika), a u igri mogu sudjelovati samo fanovi iz Hrvatske.

Sve odgovore možete pronaći na portalu Najbolje knjige.


Pitanja za prvi primjerak knjige:
1. Kakav čaj je Gregu Mortensonu pripremila supruga Hajija Alija, Sakina?
2. U rujnu koje godine se Greg Mortensona pokušao popeti na K2?
3. Koliko su novca prikupila djeca iz River Fallsa?



Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više