Kada se ima smisla boriti za brak, a kada je vrijeme za odlazak?

Brak, odnosno dugoročne veze, tema su petog predavanja Brune Šimleše iz ciklusa “Ljubavologija u praksi”, koje će se održati u srijedu, 18. siječnja, u zagrebačkom kinu Europa, s početkom u 19 sati

Zašto je toliko brakova u krizi? Je li brak postao zastarjela institucija? Treba li mu možda pridati neko novo značenje? Kada se ima smisla boriti za brak, a kada je vrijeme za odlazak? To su samo neka od pitanja o kojima će biti govora na petom predavanju Brune Šimleše iz serije predavanja “Ljubavologija u praksi”, a koje će se održati u srijedu, 18. siječnja, na starom mjestu – u zagrebačkom kinu Europa, s početkom u 19 sati.

Šimlešina predavanja, inspirirana njegovom hit-knjigom “Ljubavologija”, koja je već mjesecima jedna od najprodavanijih publicističkih knjiga u Hrvatskoj, svaki put napune dvoranu do praktički posljednjeg mjesta, a za očekivati je da će tema o izazovima s kojima se susrećemo u braku, odnosno dugoročnim vezama, posebno uzburkati strasti.

“Naravno da nije jednostavno izgraditi uspješan brak ili dugoročnu vezu i zato ćemo govoriti o faktorima uspješnog odnosa, ali i svemu što nam može olakšati procjenu ima li smisla ostati u tom odnosu. Svakako ne treba otići čim se pojave nevolje koje ne možemo odmah riješiti, ali to ne znači da se trebamo pomiriti s nečim što nas ne zadovoljava. Dodatno je zahtjevno procijeniti što je najbolje učiniti ako su uključena djeca – trebamo li zbog djece ostati u braku bez budućnosti ili otići? Kako izvagati sve argumente? Sve ovo nisu jednostavna pitanja i odluke i nećemo se pretvarati da postoje laka rješenja, ali definitivno možemo naglasiti što nam sve može pomoći da si dodatno ne otežamo ionako zahtjevnu životnu situaciju kad smo u nezadovoljavajućem braku”, kaže Bruno Šimleša u najavi predavanja.

Ulaznice za predavanje mogu se kupiti u Knjižari Ljevak, na Trgu bana Jelačića 17, ili na blagajni kina Europa, u Varšavskoj 3. Cijena karte je 30 kuna.

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više