Kako razgovarati o knjigama koje nismo pročitali?

Upravo o tome će biti govora na tribini koju organizira Naklada Ljevak, a koja će se održati u ponedjeljak, u 19.30 sati, u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića

Big 440 1425

“Prelistavanje knjiga, a da ih pritom zapravo i ne pročitamo, nikako nam ne brani da ih komentiramo.“ Rekao je to Pierre Bayard (1954), francuski profesor i pisac, inače autor knjige “Kako razgovarati o knjigama koje nismo pročitali”. Upravo to ćete imati prilike doznati na tribini Filozofija (ne)čitanja koja će se održati u ponedjeljak, 30. siječnja, s početkom u 19.30 sati, u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogana Ogrizovića, u Preradovićevoj 5.

Filozofkinja Nadežda Čačinović i književnik Ivica Prtenjača razgovarat će o čitanju i nečitanju - čita li se u današnje vrijeme hiperprodukcije više ili manje? Raspravljat će se o tome živimo li još u društvu gdje je čitanje predmet sakralizacije, odnosno zašto ljudi ponekad ne žele priznati da nisu pročitali određenu knjigu. Može li se uopće suvislo razgovarati o knjigama koje nismo pročitali? Na kraju će biti govora i o razlozima zašto bismo ipak trebali čitati knjige i o povezanosti čitanja i obrazovanja. Tribinu organizira Naklada Ljevak, a uređuje je i vodi Kristijan Vujičić.
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više