Poklanjamo tri primjerka novoga romana Ludwiga Bauera, “Karusel”

U četvrtak, 9. veljače, s početkom u 19 sati, dođite na tribinu Razotkrivanje u Zagrebačko kazalište mladih, na kojoj će autor predstaviti svoj roman

Big 445 1465

Na samome kraju dvadesetoga stoljeća u rodni provincijski gradić, imaginarni a tako stvarni Gradec, iz Amerike na pogreb svoje pomajke dolazi Miroslav/Frederick i susreće svoju ljubav iz djetinjstva, nezaboravnu Gabrijelu, čiji ga je bijeg s cirkusom obilježio za cijeli život. Dvoje staraca pokušava rasplamsati žar mladenačke ljubavi u svijetu koji nestaje, koji se kao i stoljeće za njima topi poput šećerne vate. Gabrijela i Miroslav to su vrijeme proživjeli sasvim različito i kroz njihove sudbine ono se prelama kao u kući ogledala.

To je kratak sadržaj novoga romana Ludwiga Bauera, “Karusel”, koji će u četvrtak, 9. veljače, s početkom u 19 sati, biti predstavljen na tribini Razotkrivanje u Zagrebačkom kazalištu mladih. S višestruko nagrađivanim autorom koji je dosad objavio 11 romana razgovarat će Seid Serdarević.

Ludwig Bauer rodio se 1941. u Sisku. Diplomirao je slavistiku u Zagrebu, a školovanje nastavio u Bratislavi i Pragu. Bavio se prevođenjem stručnih djela i beletristike; bio je profesor i učitelj u Zagrebu, Londonu i Washingtonu, glavni urednik izdavačke kuće Globus i književnog časopisa Naša knjiga, analitičar javnoga mnijenja i propagandist, profesionalni vozač, scenarist (epizode crtanih filmova Profesor Baltazar; Televizija UN), istraživač interkulturnih pitanja i kolumnist.

U povodu tribine Razotkrivanje nakladnička kuća Fraktura i portal Najbolje knjige u iduća tri dana podijelit će vam tri primjerka novog autorovog romana. Vaš je zadatak odgovoriti točno na nagradni zadatak te odgovore, zajedno sa svojim podacima, poslati do ponoći na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com. Sve odgovore možete pronaći na portalu Najbolje knjige, a u nagradnoj igri mogu sudjelovati samo fanovi iz Hrvatske.


Prvi zadatak:
1. Koje je godine rođen Ludwig Bauer?
2. Kada je objavio prvu prozu?
3. Koje je godine dobio nagradu za prvu tiskanu priču?

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više