Prvi primjerak 'Karusela' odlazi Ljiljani Stanić u Zagreb, danas poklanjamo drugi primjerak

Ludwig Bauer rođen je 1941. godine; prvu prozu objavio je kao gimnazijalac, na Radiju Zagreb krajem pedesetih godina; nagradu za prvu tiskanu priču dobio je 1973. godine. Tako glase odgovori na naš prvi zadatak, u nagradnoj igri u kojoj vam Fraktura i portal Najbolje knjige poklanjaju tri primjerka romana "Karusel", autora Ludwiga Bauera. Nasumičnim odabirom izvukli smo dobitnika, a knjiga odlazi Ljiljani Stanić u Zagreb. Čestitamo, Ljiljana!

Višestruko nagrađivani Bauer, koji je dosad objavio 11 romana, večeras gostuje na tribini Razotkrivanje u Zagrebačkom kazalištu mladih, s početkom u 19 sati, a s njim će razgovarati Seid Serdarević. Razgovarat će upravo o “Karuselu”, romanu koji prati sudbinu Miroslava/Fredericka koji na samome kraju dvadesetoga stoljeća dolazi u rodni provincijski gradić, imaginarni a tako stvarni Gradec, iz Amerike na pogreb svoje pomajke. Susreće svoju ljubav iz djetinjstva, nezaboravnu Gabrijelu, čiji ga je bijeg s cirkusom obilježio za cijeli život. Dvoje staraca pokušava rasplamsati žar mladenačke ljubavi u svijetu koji nestaje, koji se kao i stoljeće za njima topi poput šećerne vate.

Ludwig Bauer rodio se 1941. u Sisku. Diplomirao je slavistiku u Zagrebu, a školovanje nastavio u Bratislavi i Pragu. Bavio se prevođenjem stručnih djela i beletristike; bio je profesor i učitelj u Zagrebu, Londonu i Washingtonu, glavni urednik izdavačke kuće Globus i književnog časopisa Naša knjiga, analitičar javnoga mnijenja i propagandist, profesionalni vozač, scenarist (epizode crtanih filmova Profesor Baltazar; Televizija UN), istraživač interkulturnih pitanja i kolumnist.

U povodu tribine Razotkrivanje nakladnička kuća Fraktura i portal Najbolje knjige poklanjaju vam tri primjerka "Karusela“, a danas objavljujemo drugi zadatak za drugi primjerak knjige. Od vas tražimo da točno odgovorite na nagradni zadatak te odgovore, zajedno sa svojim podacima, pošaljete do ponoći na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com. Sve odgovore možete pronaći na portalu Najbolje knjige, a u nagradnoj igri mogu sudjelovati samo fanovi iz Hrvatske.
 

Drugi zadatak:
1. U kojem se gradu rodio Ludwig Bauer?
2. Kako glasi ime glavne junakinje romana "Karusel"?
3. Koliko stranica ima roman "Karusel"?Facebook komentari

Novo u katalogu