Drugi primjerak “Karusela” osvojio je Dario Ivanuša, danas treći zadatak!

Nakladnička kuća Fraktura i portal Najbolje knjige danas poklanjaju zadnji primjerak novoga romana Ludwiga Bauera. Uključite se u nagradnu igru!

Ludwig Bauer rodio se u Sisku, glavna junakinja njegova romana “Karusel” zove se Gabrijela, a roman ima 216 stranica. Tako glase odgovori na naš drugi zadatak, u nagradnoj igri u kojoj vam Fraktura i portal Najbolje knjige poklanjaju tri primjerka romana "Karusel", autora Ludwiga Bauera. Nasumičnim odabirom izvukli smo i drugog dobitnika, a knjiga odlazi Dariju Ivanuši u Lopatinec. Čestitamo, Dario!

Višestruko nagrađivani Bauer u svojem romanu “Karusel” prati sudbinu Miroslava/Fredericka koji na samome kraju dvadesetoga stoljeća dolazi u rodni provincijski gradić, imaginarni a tako stvarni Gradec, iz Amerike na pogreb svoje pomajke. Susreće svoju ljubav iz djetinjstva, nezaboravnu Gabrijelu, čiji ga je bijeg s cirkusom obilježio za cijeli život. Dvoje staraca pokušava rasplamsati žar mladenačke ljubavi u svijetu koji nestaje, koji se kao i stoljeće za njima topi poput šećerne vate.

Ludwig Bauer rodio se 1941. u Sisku. Diplomirao je slavistiku u Zagrebu, a školovanje nastavio u Bratislavi i Pragu. Bavio se prevođenjem stručnih djela i beletristike; bio je profesor i učitelj u Zagrebu, Londonu i Washingtonu, glavni urednik izdavačke kuće Globus i književnog časopisa Naša knjiga, analitičar javnoga mnijenja i propagandist, profesionalni vozač, scenarist (epizode crtanih filmova Profesor Baltazar; Televizija UN), istraživač interkulturnih pitanja i kolumnist.

Nakladnička kuća Fraktura i portal Najbolje knjige poklanjaju vam tri primjerka "Karusela“, a danas objavljujemo treći zadatak za treći primjerak knjige. Odgovore, zajedno sa svojim podacima, pošaljite do ponoći na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com. Sve odgovore možete pronaći na portalu Najbolje knjige, a u nagradnoj igri mogu sudjelovati samo fanovi iz Hrvatske.


Treći zadatak:
1. Što je Ludwig Bauer diplomirao u Zagrebu?
2. Što je pisac prevodio?
3. Kako se zvala izdavačka kuća čiji je glavni urednik bio?



 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više