Festival ljubavi: Ljubavne poruke na balonima poletjele sretno u nebo!

Na festivalu kojeg su organizirali Naklada Ljevak i pisac Bruno Šimleša okupilo se 60-ak ljudi, a među njima i gradonačelnik Milan Bandić koji je, vidjevši kako snijeg jako pada, napisao na svom balonu da voli – ralice!

Big 451 1493

Fotografije: Ratko Mavar/Fotomorgana

Volim smijeh… Volim more i ples… Volim prijatelje… Volim ideje i zanos… Volim autentično… Volim sebe… Volim putovanja… Volim zoru… Volim strast… Volim svog psa… Sve je to pisalo na bijelim i ružičastim balonima koji su danas, točno u podne, poletjeli sa zagrebačkog Trga bana Jelačića.

Svi su baloni poletjeli direktno u nebo, tek su se dva zadržala na tramvajskim žicama. “Izgledaju kao da se svađaju!”, dobacio je netko u šali. “Ma, nije! Zaljubljeni su!”, odgovorio je netko drugi. “Dobro je, glavno da nisu završili pod tramvajem!”, komentirao je Bruno Šimleša, autor “Ljubavologije” i, uz Nakladu Ljevak, organizator jutrošnjeg Festivala ljubavi, nadamo se tek prvog u nizu, na kojem su ljubavni baloni pojurili u nebo.

Ideja festivala bila je pokušati Valentinovo, praznik zaljubljenih, zapravo pretvoriti u praznik ljubavi i omogućiti da ga proslave i oni koji nisu u partnerskoj vezi.

“Na ovaj način Valentinovo su mogli proslavili i svi koji nisu u vezama, a opet osjećaju ljubav u svom životu, jer su svi ljubavni odnosi jednako ljubavni. Cilj događaja nije samo podsjetiti da ljubav zaslužuje da je slavimo i da ne može biti precijenjena, već i da ljubav ne bismo smjeli poistovjećivati s partnerskom ljubavlju jer je ona samo jedan od bezbroj mogućih ljubavnih odnosa”, pojasnio je Bruno Šimleša.

Plan je uspio! Od 11 sati u Knjižari Ljevak na Trgu počeli su se okupljati i parovi, i samci, i mladići i djevojke, i starije dame i gospoda, a na sastanak s ljubavlju došli su i oni najmlađi, koji su jurcali s balonima u rukama, dok su njihovi roditelji ispisivali poruke. Usprkos hladnoći i snijegu koji je sve jače padao, okupilo se 60-ak ljudi pa je knjižara Ljevak, u kojoj su se baloni ukrašavali, bila dupkom puna. “Bilo nas je 60-ak, ali smo bili veseli kao da nas je bilo 600”, komentirao nam je Šimleša.

Na Festival ljubavi stigao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je na svoj balon napisao da voli ljude. No kad je izišao van, na Trg bana Jelačića, kako bi i on svoj balon poslao u nebo, te vidio koliko snijeg jako pada, brzo je zatražio i drugi balon i na njemu napisao da voli – ralicu!

Klikom na fotografiju pogledajte galeriju slika!

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više