Poklanjamo vam tri primjerka 'Krijumčara' Aleša Debeljaka!

Jedan od najvažnijih slovenskih pisaca i intelektualaca, Aleš Debeljak, predstavit će se hrvatskoj publici u četvrtak, 1. ožujka, s početkom u 19 sati, na tribini Razotkrivanje u Zagrebu

Big 456 1514

Čitajte Aleša Debeljaka. Prokrijumčarite si u doba sveopćega nestanka svijeta, u njegovoj svirepoj virtualizaciji i desupstancijalizaciji, ono što piše u njegovoj poeziji. Probajte autostopirati. Vidjet ćete kako polako dolazite do samoga sebe. Koliko na poznatim toliko i nepoznatim ulicama. Prije nego i sami potpišete neku od peticija, koju ćete nakon puno, puno godina pročitati bez osmijeha na licu, ali s ponosom u srcu. Zar, konačno, i poezija sama, u mnogim svojim stihovima napisanima diljem svijeta, i nije ništa drugo do usamljena peticija upućena svima nama?

Tim je riječima pisac Delimir Rešicki opisao knjigu poezije “Krijumčari” Aleša Debeljaka, koji će se u četvrtak, 1. ožujka, s početkom u 19 sati, predstaviti hrvatskoj publici na tribini Razotkrivanje u Zagrebačkom kazalištu mladih, Teslina 7. S jednim od najvažnijih slovenskih pisaca i intelektualaca razgovarat će Seid Serdarević, a osim što će govoriti o njegovim “Krijumčarima”, bit će riječi i o Debeljakovoj najnovijoj knjizi eseja “Balkanski most”.

Aleš Debeljak (1961.) diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Ljubljani i doktorirao na području društvene misli na Maxwell School of Citizenship, Syracuse Uni¬versity, New York. Objavio je devet knjiga pjesama, 13 knjiga eseja, preveo izabrane pjesme Johna Ashberyja i knjigu o sociologiji znanja te uredio više antologija. Za svoje je djelo primio nekoliko međunarodnih, jugoslavenskih i slovenskih nagrada.

Debeljakov hrvatski nakladnik Fraktura i portal Najbolje knjige u iduća tri dana poklanjaju vam tri primjerka knjige “Krijumčari”. Vaš je zadatak odgovoriti točno na na današnji, prvi nagradni zadatak i svoje nam odgovore poslati do ponoći na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com. Sutra i prekosutra objavit ćemo drugi i treći nagradni zadatak. Sve odgovore možete pronaći na portalu, a u nagradnoj igri mogu sudjelovati samo fanovi iz Hrvatske. Ime prvog dobitnika objavit ćemo sutra prijepodne.
 

Prvi zadatak:
1. Što je Aleš Debeljak diplomirao na Filozofskom fakultetu u Ljubljani?
2. Kako se zove paneuropska “think tank” organizacija čiji je član?
3. Koliko je knjiga eseja objavio Debeljak?





 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više