Prvi primjerak ‘Krijumčara’ odlazi Marini Lazić u Bjelovar, danas drugi zadatak

Aleš Debeljak diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, član je organizacije European Council on Foreign Relations, a dosad je objavio 13 knjiga eseja. Tako glase točni odgovori na naš prvi zadatak u nagradnoj igri u kojoj vam nakladnička kuća Fraktura i portal Najbolje knjige poklanjaju tri primjerka zbirke poezije “Krijumčari”. Naša prva dobitnica je Marina Lazić iz Bjelovara!

Aleš Debeljak jedan od najvažnijih slovenskih pisaca i intelektualaca, a u četvrtak, 1. ožujka, s početkom u 19 sati, gostovat će na tribini Razotkrivanje u Zagrebačkom kazalištu mladih, Teslina 7. S njim će o “Krijumčarima”, ali i najnovijoj knjizi eseja “Balkanski most” razgovarati Seid Serdarević. Aleš Debeljak (1961) dosad je objavio devet knjiga pjesama, 13 knjiga eseja, preveo izabrane pjesme Johna Ashberyja i knjigu o sociologiji znanja te uredio više antologija. Za svoje je djelo primio nekoliko međunarodnih, jugoslavenskih i slovenskih nagrada.

Danas objavljujemo drugi nagradni zadatak, a svoje odgovore, s adresom, pošaljite nam do ponoći na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com. Sutra ćemo objaviti treći nagradni zadatak. Sve odgovore možete pronaći na portalu, a u nagradnoj igri mogu sudjelovati samo fanovi iz Hrvatske. Ime drugog dobitnika objavit ćemo sutra prijepodne.

Drugi zadatak:
1. Koliko je knjiga pjesama dosad objavio Aleš Debeljak?
2. Kako se zove pjesnik čije je izabrane pjesme preveo?
3. Kako se zove Debeljakova najnovija knjiga eseja?
 

Facebook komentari

Novo u katalogu