Prvi primjerak 'Zime na jugu' osvojila Slobodanka Modec, danas poklanjamo drugi primjerak

Tri romana Norberta Gstreina prevedena na hrvatski jezik zovu se - "Engleske godine", "Zanat ubijanja" i "Zima na jugu"; Gstrein će u Zagrebu gostovati 20. ožujka; prevoditelj njegovih djela na hrvatski jezik zove se Boris Perić. Tako glase točni odgovori na naš jučerašnji nagradni zadatak, a jedan primjerak romana "Zima na jugu" osvaja Slobodanka Modec iz Kloštara Vojakovačkog.

Austrijanac Norbert Gstrein jedan je od najuzbudljivijih pisaca njemačkoga govornog područja, a u svojem novom romanu, “Zima na jugu”, upravo prevednom na hrvatski jezik u nakladi Frakture, bavi se sudbinom jedne hrvatske obitelji. Gstreinu to nije prvi put da se bavi sudbinama na Balkanu; njegov roman “Zanat ubijanja” pripovijeda priču o njemačkom novinaru koji pogiba na Kosovu nakon što je obišao sva ratišta bivše Jugoslavije, a napeta radnja protkana je i ljubavnom pričom koja se vrti oko prelijepe Helene, kćeri hrvatskih gastarbajtera.

Stoga je izvrsna vijest za ljubitelje njegovih romana (na hrvatski je 2005. preveden još jedan, “Engleske godine”) da će Gstrein gostovati 20. ožujka u Zagrebu, na tribini Razotkrivanje, na kojoj će predstaviti upravo svoju novu knjigu. Tribina će se održati u Zagrebačkom kazalištu mladih, Teslina 7, počinje u 19 sati, a s austrijskim piscem razgovarat će njegov hrvatski izdavač, Seid Serdarević, uz simultani prijevod s njemačkog jezika.

Nakladnička kuća Fraktura i portal Najbolje knjige pružaju vam pak priliku da osvojite tri primjerka romana “Zima na jugu”. Jedan roman smo već darovali, a danas objavljujemo drugi nagradni zadatak. Točne odgovore, zajedno s imenom i prezimenom te adresom, šaljite na našu e-mail adresu, najboljeknjige@najboljeknjige.com do ponoći. Ime drugog dobitnika objavit ćemo sutra, a u nagradnoj igri mogu sudjelovati samo fanovi iz Hrvatske. Sve odgovore možete pronaći ovdje, na portalu.


Drugi zadatak:
1. Koliko stranica ima roman "Zima na jugu"?
2. Koje godine je na hrvatskom jeziku objavljen Gstreinov roman "Engleske godine"?
3. Kako se zove mjesto u kojem je rođen Norbert Gstrein?

 

Facebook komentari

Novo u katalogu