Drugi primjerak 'Zime na jugu' odlazi Siniši Serdaru u Čazmu, danas posljednji zadatak

Austrijski pisac Norbert Gstrein gostovat će u Zagrebu 20. ožujka, na tribini Razotkrivanje, u Zagrebačkom kazalištu mladih. Tribina počinje u 19 sati

Roman “Zima na jugu” ima 304 stranice; Gstreinov roman “Engleske godine” na hrvatskom je objavljen 2005. godine; Norbert Gstrein rođen je u Milsu u pokrajini Tirol. Tako glase točni odgovori na naš jučerašnji, drugi nagradni zadatak, a primjerak romana “Zima na jugu” osvaja Siniša Serdar iz Čazme!

Austrijanac Norbert Gstrein jedan je od najuzbudljivijih pisaca njemačkoga govornog područja, a u svojem novom romanu, “Zima na jugu”, upravo prevednom na hrvatski jezik u nakladi Frakture, bavi se sudbinom jedne hrvatske obitelji. Gstreinu to nije prvi put da se bavi sudbinama na Balkanu; njegov roman “Zanat ubijanja” pripovijeda priču o njemačkom novinaru koji pogiba na Kosovu nakon što je obišao sva ratišta bivše Jugoslavije, a napeta radnja protkana je i ljubavnom pričom koja se vrti oko prelijepe Helene, kćeri hrvatskih gastarbajtera.

Stoga je izvrsna vijest za ljubitelje njegovih romana (na hrvatski je 2005. preveden još jedan, “Engleske godine”) da će Gstrein gostovati 20. ožujka u Zagrebu, na tribini Razotkrivanje, na kojoj će predstaviti upravo svoju novu knjigu. Tribina će se održati u Zagrebačkom kazalištu mladih, Teslina 7, počinje u 19 sati, a s austrijskim piscem razgovarat će njegov hrvatski izdavač, Seid Serdarević, uz simultani prijevod s njemačkog jezika.

Nakladnička kuća Fraktura i portal Najbolje knjige pružaju vam pak priliku da osvojite tri primjerka romana “Zima na jugu”. Dva smo već podijelili, a danas objavljujemo treći, posljednji nagradni zadatak. Točne odgovore, zajedno s imenom i prezimenom te adresom, šaljite na našu e-mail adresu, najboljeknjige@najboljeknjige.com do ponoći. Ime trećeg dobitnika objavit ćemo sutra, a u nagradnoj igri mogu sudjelovati samo fanovi iz Hrvatske. Sve odgovore možete pronaći ovdje, na portalu.


Treći zadatak:
1. Koje je godine rođen Norbert Gstrein?
2. Gdje trenutno živi taj austrijski pisac?
3. 3. Što je studirao, a što je doktorirao Gstrein?

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više