Poklanjamo tri primjerka romana Maksima Cristana 'Bemteumozak'!

U nagradnoj igri nakladničke kuće Planetopija i portala Najbolje knjige imate priliku osvojiti duhovit i provokativan roman autora koji je uspješan biznis zamijenio višegodišnjim životom na ulici

Big 476 1573

Što se događa kad netko odjednom “sve otkači i radi samo ono što mu se prohtije i što mu paše”? Maksim Cristan nekada je bio uspješan poslovni čovjek. Činilo se da kroči prema budućnosti “rezerviranoj samo za rijetke sretnike”. Sve do dana kada se u njemu nešto prelomilo te je “otkačio” čitav svoj dotadašnji život.

Ukrcavši se na prvi vlak koji je kretao iz Zagreba, stigao je u Milano. Bez znanja jezika, bez novca, smještaja ili plana kako i što dalje. Znao je samo jedno: presudno je da radi samo ono “što mu se prohtije i što mu paše”. Usprkos strahovima i sumnjama, morao je otkriti svoj jedini pravi put. Na ulicama i trgovima Milana Maksim je živio nekoliko godina. Upoznao je glad i hladnoću, te granice vlastite izdržljivosti, upornosti i snalažljivosti. S vremenom je prepoznao i svoju potrebu za pisanjem koju je dugo žrtvovao uspjehu, novcu i društvenim pravilima. Imati sve vrijeme ovoga svijeta i pisati... Može li bolje? Ta ga je spoznaja dovela do toga da sam nauči talijanski jezik, postane ulični pisac i uzdržava se prodajom knjižica iz vlastite radinosti.

Svoja iskustva i dogodovštine Maksim opisuje u duhovitoj, provokativnoj i gorko-slatkoj priči “Bemteumozak”, a njegov hrvatski nakladnik Planetopija i portal Najbolje knjige u iduća tri dana poklonit će vam tri primjerka njegova romana. Svaki dan postavit ćemo vam jedan nagradni zadatak, a danas objavljujemo prvi. Točne odgovore, zajedno s vašim imenom, prezimenom i adresom, pošaljite nam do ponoći na najboljeknjige@najboljeknjige.com. Ime prvog dobitnika objavit ćemo sutra, a u nagradnoj igri mogu sudjelovati samo fanovi iz Hrvatske. Sve odgovore možete pronaći na portalu.

 

Prvi zadatak:
1. Kako se Maksimov roman zove u izvorniku, napisanom na talijanskom jeziku, i koje je godine objavljen u Italiji?
2. Što je Maksim čitao kao šesnaestogodišnjak?
3. Kako se zove transvestit kojeg je Maksim upoznao u Milanu i spominje ga u romanu (kupio mu je cipele)?



 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više