Portal Najbolje knjige slavi drugi rođendan! I, naravno, darujemo vas!

U dvije godine zabilježili smo milijun posjeta i 466 tisuća jedinstvenih posjetitelja, a naša Facebook stranica trenutno ima gotovo 39.000 fanova. I ovaj rođendan, kao i lanjski, slavimo – darovima! Za vas smo izradili posebne platnene torbe i bookmarkere. Pročitajte kako ih osvojiti!

Big 481 1589

Piše Tanja Tolić, glavna urednica

Prije dvije godine, točno na prvi dan travnja 2010., portal Najbolje knjige, najpotpuniji hrvatski portal za knjigoljupce, počeo je s radom. U dvije godine zabilježili smo više od milijun posjeta i 466 tisuća jedinstvenih posjetitelja, a naša stranica prerasla je granice Hrvatske, pa danas fanove imamo i u susjednoj Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Sloveniji, malo udaljenijoj Makedoniji, i brojnim europskim zemaljama (iako je tih fanova, naravno, manje). Mnogi od njih aktivni su na našoj Facebook stranici koja trenutno bilježi gotovo 39.000 fanova, a ta brojka neprestano raste!

Prema posljednjim obrađenim podacima, u veljači 2012. godine na portalu smo zabilježili 79.053 posjeta, odnosno 33.488 jedinstvenih posjetitelja. Naspram veljači 2011. godine, to je porast od 112 posto u broju posjeta, odnosno 102 posto u broju jedinstvenih posjetitelja.

Svakoga tjedna naš newsletter prima oko 1500 od više od 2000 registriranih korisnika portala, a dosad smo ih poslali više od 90. Osim što ekipa portala Najbolje knjige jedina u Hrvatskoj kontinuirano snima book trailere, kratke filmove kojima je cilj promovirati knjige na sličan način na koji se foršpanima promoviraju filmovi, u ožujku prošle godine na portalu smo otvorili i rubriku Priče, u kojoj smo predstavili 30-ak novih autora i njihovih dosad neobjavljenih radova.

Recenzije knjiga za portal Najbolje knjige danas piše desetak profiliranih autora, a u dvije godine objavili smo više od 100 recenzija! Kao što znate, recenziju bilo koje knjige možete napisati i sami, uz uvjet da se registrirate na portalu. Također, kao registrirani korisnici knjige možete i ocjenjivati ocjenom od 1 do 5, dajući im odgovarajući broj zvjezdica, a na temelju vaših ocjena formiraju se naše neovisne top-liste beletrističkih i publicističkih naslova.

Na stranici Foruma nam možete postavljati pitanja ili razgovarati s drugim korisnicima portala o knjigama, a ako vam treba inspiracije, zavirite u našu rubriku Zabava, u kojoj se nalaze citati iz brojnih književnih djela.

U rubrici Intervjui možete pronaći razgovore koji su naši autori vodili s uglednim domaćim i stranim piscima – primjerice Anne Rice, Camillom Läckberg, Stephenie Meyer, Mariom Readingom, Ajahnom Brahmom, Ritom Carter, Robertom Cooperom, Ritom Monaldi i Francescom Sortijem, Georgom Mateljanom, Brunom Šimlešom, Maksimom Cristanom...

A kako bismo vam zahvalili što ste već dvije godine s nama i zajedno proslavili rođendan, ove smo vam godine pripremili i posebne darove - platnene torbe, kao stvorene za nošenje knjiga, i bookmarkere da vas podsjete gdje ste stali s čitanjem. Kako darovi izgledaju, možete pogledati klikom na fotografiju s lijeve strane.

I torbe i bookmarkeri nose kratak slogan: "Čitam. Čitaš?" Cilj nam je bio još vas više potaknuti na čitanje, jer smisao portala Najbolje knjige i jest razvijati i njegovati kulturu čitanja, ali i ponuditi proizvod koji će čitateljima "olakšati" međusobno prepoznavanje, a nečitatelje potaknuti da prijeđu u naš tabor! Mi, na portalu Najbolje knjige, uvjereni smo da čitanje ljude čini - boljima.

U 20 torbi koje ćemo podijeliti dobitnici će, osim bookmarkera, pronaći i knjigu iznenađenja, kao dodatni poklon. Kako osvojiti poklon paket? Za to ćete se, kao i uvijek, morati malo potruditi. Napišite nam kratki esej - tko je vaš najdraži pisac i zašto ga volite - i pošaljite nam ga na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com, zajedno s vašim imenom i prezimenom te adresom. Autore 20 eseja koji nam se najviše svide nagradit ćemo darovima! Svoje eseje nam šaljite do utorka, 10. travnja, a u srijedu, 11. travnja, objavit ćemo imena nagrađenih. U nagradnoj igri mogu sudjelovati svi naši fanovi.

I, za kraj, hvala vam još jednom na dvije godine predivnog druženja, izmjeni ideja, dijeljenju preporuka za dobre knjige i najviše - dijeljenju užitka čitanja!

* Posebnu zahvalu upućujemo fotografu Ratku Mavaru koji je snimio fotografije ovogodišnjih darova, te plesačici Petri Seitz Mavar, modelu na fotografijama. Više o Ratku i njegovom radu doznajte na stranici www.fotomorgana.hr/, a o Petrinom plesnom studiju i tečajevima na www.alldance.hr/



 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više