Prvi primjerak 'Vjernog susjedstva' osvojio Velimir Horvat, danas drugi nagradni zadatak

Kofer Rosie Daly pronađen je u ulici Vjerno susjedstvo na broju 16; Frankova kći zove se Holly; Frankov otac bio je sprema umrijeti “za Irsku, svoju majku i da mu dopadne šaka ona kučka Maggie Thatcher”. Tako glase točni odgovori na naš jučerašnji zadatak, u nagradnoj igri Mozaik knjige i portala Najbolje knjige, a prvi primjerak romana “Vjerno susjedstvo” osvojio je Velimir Horvat iz Poznanovca!

Roman Tane French “Vjerno susjedstvo” 2010. godine proglašen je najboljim romanom po izboru najveće svjetske internetske knjižare Amazon. Irska spisateljica Tana French autorica je četiriju romana, a “Vjerno susjedstvo” prvi je od njih preveden na hrvatski jezik. Radnja romana smještena je u današnji Dublin i precizno se bavi obiteljskim odnosima koji ponekad poprimaju obrise gotovo terorističkih organizacija. Naime, cijeli tijek života Franka Mackeyja odredio je jedan trenutak, kada mu je bilo devetnaest. Trenutak u kojem se njegova djevojka, Rosie Daly, nije pojavila na dogovorenom sastanku i nije pobjegla s njim u London kao što su planirali. Frank od nje, ili o njoj, nikada više nije čuo ni rijeci. Dvadeset godina poslije, Frank još živi u Dublinu i radi kao prikriveni istražitelj. Raskinuo je sve veze sa svojom problematičnom obitelji. A onda mu sestra javlja da je pronađen Rosien kofer…

Nakladnička kuća Mozaik knjiga i portal Najbolje knjige u tri dana podijelit će tri primjerka romana Tane French. Vaš je zadatak točno odgovoriti na nagradni zadatak i odgovore nam, zajedno sa svojim imenom, prezimenom i adresom, do ponoći poslati na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com. Danas objavljujemo drugi zadatak. Ime drugoga dobitnika, kojeg ćemo izvući nasumičnim odabirom, objavit ćemo sutra, a u nagradnoj igri mogu sudjelovati samo fanovi iz Hrvatske. Sve odgovore možete pronaći na portalu.


Drugi zadatak:
1. Koliko godina ima Tana French?
2. U kojem romanu se Frank kao lik pojavljuje prvi put?
3. Kako se zove majka Tane French?Facebook komentari

Novo u katalogu